Bytting filtermateriale?

Jeg har nettopp fått mitt første akvarie (28l som står på innkjøring nå). Filteret er et innvendig PowerClean 150 filter. Filtermateriale er en svampeaktig (ikke flere ulike som i Juwel-filtrene). Hva gjør man når dette må byttes en gang? Da vil det jo ikke være bakterier i det hele tatt i filtersvampen... Når det er så viktig at man ikke vasker filtermaterialet/svampen med varmt vann under den mnd vasken, hvordan blir det da med å bytte filtermateriale/svamp helt?
Du tar bare å klemmer ut filterguffa i akvarievannet, vannet vil bli veldig grumsete men fisken tar ikke skade av det. I løpet av et par tre timer vil det nye filtermaterialet ha filtrert vannet igjen, som vil bli helt klart og fint.

Jon
Å?
Jon Bruce
Du tar bare å klemmer ut filterguffa i akvarievannet, vannet vil bli veldig grumsete men fisken tar ikke skade av det. I løpet av et par tre timer vil det nye filtermaterialet ha filtrert vannet igjen, som vil bli helt klart og fint. Jon


Du mener at man klemmer ut all skitten saft og gørr fra det gamle filteretmaterialet i akvariet og at det nye materialet som blir satt inn vil være tipp, topp i bruk i løpet av få timer.

Ved vanlig rengjøring av filtermateriale (ikke bytting av hele), er det da lurt å vaske det i litt akvarievann i ei bøtte under delvannsbytte?
Det er helt riktig, begge deler .

Jon
Tilfeldig bekjentskap
© John André Hetland
Reklame for plussmedlemskap