Trenger hjelp til å kalibere varmekollbe som følger med Trigon 190.

Noen som vet hvordan man instiller tempmåler på dette akvariet. Sår bare pluss/minus på mitt. Og har satt det på ett hakk pluss også varmer det opp vannet til 27 grader???? Det skjønner jg ikke bæret av!
Plussmedlem
Du må bare prøve deg fram. Det er ikke alle varmekolber det står tall på. (Selv med tall så er det ikke bestandig at innstilt temperatur er faktisk temperatur i karet.)
Sett den på minimum og se hva du ender på.
Har satt det på det laveste, og da hadde den varma opp vannet til 27 grader!? Det som er så rart? Er den ødelagt, kanskje?
Plussmedlem
Den kan være ødelagt, men jeg ville nok ha testet den litt mere i en bøtte med vann.
Skru den til maks. Justér deretter nedover etterhvert.
Kolben skal vel også gi fra seg et "klikk"/gi lys når termostaten forteller kolben at den skal begynne å varme.

Sjekk også hva temperaturen blir i karet uten varmekolbe.
Har prøvd å skru av kolben(lot det stå over natta uten varme), og temp var da på 24 grader. Vi hører et klikk når vi setter på kolben. Klikker for hver gang man enten skrur ned el opp forn, men ingen lys. Hmmm, rare greier.
Ingen som har hatt samme problem?
Alle som har nye varmekolber må /bør sjekke dem og kaliberer varmekolben/e.

Gjør som Loomis sier. Ta varmekolben ut, sett den i ei bøtte og kalibrer den i bøtta,. Grunne til at du bruker bøtte er at det er enklere og du kan f eks fylle på litt kaldt vann for å se når varmekolben kobler seg inn. Så med litt tålmodighet, en temperaturmåler kan du enkelt stille inne ønsket temperaturen på termostaten på varmekolben.

Har du forsøkt dette uten å lykkes kan det selvfølgelig være feil på varmekolben eller termostaten inne i varmekolben. Da er det bare å bytte den ut med en tilsvarende kolbe, eller en annen kolbe som passer.
Kjøpte akvariet brukt, og var i bruk helt til jg henta det. Må nok bare bli kjent med den. Er bare vant med det står grader på den andre varmekolba vi har i det andre akvariumet. Og det har har vært sånn at vi har måtte sette det på litt høyere grader enn det som det blir. Driver nå å tester i bøtte. Virker Greit, så veit ikke helt. Var inne å søkte litt å da sto det noe om at den automatisk varmer opp til 28 grader og etter dette skulle sette på ønsket temperatur. Tusen takk for hjelpa!
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap