Prøver oss på akvarie igjen... (planteproblem)

...og denne gangen skal vi få det til!

Vi kjøpte et 110liters akvarium i september 2008, vi satte igang og var for lite forberedt og derfor fikk vi masse alger og ga tilslutt opp. Har nå hatt pause i 1 år og prøver igjen - denne gang har vi lest masse og skal være bedre forberedt!

Vi startet opp akvariet for 3 uker siden, første planten vi kjøpte var vasspest. Deretter bestilte vi planter på akvariekjelleren: 2 stk Vallisneria gigantea, 2 stk Echinodorus argentinensis, 2 stk Cryptocoryne wendtii og 1 stk Anubias nana. Kjøpte også ett til innvendig filter, slik at nå har vi 2 i drift. I forrige uke kjøpte jeg 4 planter til i den lokale dyrebutikken.

Vi har 4 steiner fra fjæra, som vi kokte før vi satte dem i akvariet.

Har kjøpt to nye lysrør: power-glo og flora-glo (20w).

Plantene ser ikke friske ut... har gitt dem næring i grusen og i vannet, har også gitt dem pittelitt fiskefor. Vi har snegler som fulgte med plantene - er de bra eller dårlig for plantene? Hva skal vi gjøre for å få friske planter? Til og med vasspesten er gul...

Blir ganske frustrert over at vi ikke engang får plantene til å trives... da er det bare å glemme å kjøpe fisk..

Vi har planer om å kjøpe palettciklide og å ha algespisere. Kan vi ha 4 (2 par) palettciklider eller bør vi bare skaffe oss 2?

Legger ved noen bilder av vårt nye prosjekt og håper noen kan hjelpe oss

flere bilder...

Ser forresten nå at jeg har bestilt og betalt for Cryptocoryne wendtii (Green), bunt. Men fikk den aldri tilsendt... har kontaktet Akvariekjelleren idag.
hvis du skal ha palettciklider burde du byttet ut bunnsubtratet ditt med sand fra feks biltema 17-5425. de liker å grave litt i sanden og skyller sand gjennom munnen. tror jeg bare ville hatt 2 stk av de, for er ganske terroritele. hadde 2 stk selv som tok over nesten hele 160l min når de hadde yngel.
Okei. Akkurat nå bygges Biltema her i Rana, så det vil bli lettere å kjøpe sand der om noen måneder. Hva med delfinciklide eller sebraciklide? Eller har dere noen annen fisk som blir litt stor, og er lette å ha. Fin å se på. Vi vil bare ha én type og ikke mange. (men de formerer seg kanskje?)
Har du tatt vannprøver og hva er verdiene isåfall?
Har ennå ikke tatt vannprøver, trodde det var viktigst når fiskene skulle i.. men skal gjøre det i ettermiddag (har ikke utstyret her hjemme). Skriver inn verdiene senere idag/ikveld.
Dæniel
Okei. Akkurat nå bygges Biltema her i Rana, så det vil bli lettere å kjøpe sand der om noen måneder. Hva med delfinciklide eller sebraciklide? Eller har dere noen annen fisk som blir litt stor, og er lette å ha. Fin å se på. Vi vil bare ha én type og ikke mange. (men de formerer seg kanskje?)


Delfinsiclider vil ikke trives i vannet om du også skal få plantene til å trives, siden det krever forskjellige vannverdier.
Plussmedlem
Gule blader er vanligvis et tegn på næringsmangel. Da bør du se på hvilke(n) type(r) plantenæring du bruker og hva de inneholder.
Er karet nyoppstartet er det ofte lite nitrogen i vannet og med hurtigvoksende planter vil de fort forbruke det lille som er. Resultatet er ofte da at gamle blader blir gule. Også jernmangel vil gi gule blader, men dette vil vise seg på nye.
Hurtigvoksende planter er flotte for å nøytralisere algevekst og forhindre for høye nitratverdier, men siden de vokser kjapt, trenger de hele tiden tilførsel av næringsstoffer.

Kanskje du burde vurdere en annen plantegjødning for å ha i vannet.
Echinodorusen så grei ut den, så det virker som substratnæringen er god nok i hvert fall.
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap