Kan noen fortelle meg om gh på 16 og kh på 5 om det er bra ?

Er dette bra ?? trur kh på 5 er bra men vet ikke med gh som er på 15 eller 16
Det avhenger helt av hva slags fisk du vil ha i karet. For eks. vil neontetraene dine ha GH mellom 0 og 3, så for dem er det ikke bra. Vil du ha malawiciklider, er det ok. Men for mange av dem er nok karet i minste laget

Se etter i fiskebasen på de fiskene du kan ha med såvidt høy GH. Hvis du vilha fisk som skal ha bløtt vann, må du ordne deg med torvfiltrering.

Jo takk skal du ha, jeg får 400 liters kar i mars så fisken for ikke for liten plass skjønner du !! Ph er på mellom 7,5 og 8,0 hvis det har noe å si. og hva er torv filter ?
GH er på 14 ikke 16, tok ny test.
GH 14 er fortsatt relativt høyt til å være i Norge hvor vi gjennomgående har svært bløtt vann.
Du kan bruke Tiurtorv som du får kjøpt på hagesentre og filtrere vann gjennom. Pass nøye på at du får torv som ikke er tilsatt kalk eller gjødsel.
Enten kan du bruke et gammelt utvendig bøttefilter og fylle (ikke hardstappe) med torv og la dette gå i f.eks. en plastdunk (Claes Ohlsson har slike, en på 55 liter koster mellom 50 og 100 kroner). Alternativt kan du ha torv i en nylonstrømpe og legge i en dunk med vann. Klem på den av og til slik at du får en slags gjennomstrømming. Du kan også søke på torvfiltrering her på AF og se på det som kommer opp, sikkert noen bra ideer.

Torven vil senke hardheten i vannet og også senke pH ganske mye. Dette er bare dersom du skal ha fisk som liker sortvann, dvs. bløtt og surt vann. Torven vil gi en lett brunlig farge til vannet, noe mange sydamerikanske fisker liker, f. eks. Apistogrammaer, tetraer m.fl.

Med ditt vann betyr det endel jobb dersom du velger fisker som krever bløtt og surt vann. Enklere fiskehold om du velger fisk som trives med vannet slik det er, f.eks. mange levendefødende.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap