Har ikkje akvarium har aldri hatt

Hei eg er nybegynner og har tenkt å kjøpe 60 l i begyninga er det lurt og kor dyrt blir det?Ogeg skal ha tropisk ferskvanns akvarium er det lurt i begyninga?
Tropisk ferskvann er et fint sted å begynne. Det kan være lurt å finne ut om man har hardt eller bløtt vann i springen før man bestemmer seg for fisk. Går du i butikken og kjøper et dråpetestsett for å måle pH, finner du det ut. Det koster ca. 150 kroner.

Hvis du har bløtt vann (lav pH), kan det passe med fisk fra Sør-Amerika. Har du hardt vann (høy pH) passer det som hovedregel bedre med fisk fra Afrika.

Selve akvariet koster ikke så mye, men du må ha lysarmatur, filter/pumpe, varmekolbe, fôr, fisker, planter, grus/sand og håv, og helst bør du ha testsett for ammoniakk og nitritt i tillegg. Det blir fort noen tusen.

Det varierer veldig etter hvor du kjøper det, og hvilke merker du kjøper, så det er ikke så lett å anslå en totalpris.
Hei, og (snart) velkommen til vår flotte hobby!

Jeg vil anbefale å starte med et akvarium på mellom 100-200 liter. Det er lettere å holde vannverdiene stabile i et litt større kar, og fristelsen til å sette inn for mange/for store fisker blir mindre dess strørre kar man har. Pris på akvarier er vanskelig å skulle si noe sikkert om da det varierer fra butikk til butikk, og man har jo også bruktmarkedet man kan benytte seg av. Det koster uansett ikke stort mer for et 100 liters enn et 60 liters akvarium. Nok en gang; kjøp så stort akvarium du har råd til! Du vil ikke angre på det!
Tilfeldig bekjentskap
© OME
Reklame for plussmedlemskap