Vann

Hei!

Har akuratt skaffet meg 100l ferskvannsakvarium.
kjøpte sand til og ha i bunnen og har skyllt denne utallige ganger men allikevel ser det ut som grums i vannet, sånn at det ser grått ut. har også 2 pumper og to planter i.

og hvordan måler man ph verdien i akvariumet?
Fikk også med noe fra dyrebutikken som heter Bactozym som jeg har hatt oppi vannet! skal dette fores?? hmm ikke lett og være ny i gamet :/
Slike tilsetningsstoffer er stort sett bare tull.

Vannet blir bedre etterhvert. Tar sikkert noen dager før det legger seg.

Les tråden om oppstart.
Det beste du kan gjøre til å begynne med, er å lese noen av artiklene her på AF. De vil fortelle deg mye om hvordan du skal gå fram som nybegynner.

Etter at du har sett på dem, vil du vite noe, og så kan du stille spørsmål som er litt mer konkret enn du ellers har mulighet for. Da blir det også lettere å svare.

Det viktigste er innkjøring av de nye filterne (med pumpe mener du filter, ikke sant). Det kan du også lese mye om, søk på Innkjøring. Bactozym har i beste fall svært liten effekt.

Lykke til
Jeannet Siljeholt
Fikk også med noe fra dyrebutikken som heter Bactozym som jeg har hatt oppi vannet! skal dette fores?? hmm ikke lett og være ny i gamet :/


skjønner godt at du lurer på dette. ved ett nettsøk vil du finne informasjon om tetra baktozym som dette : http://www.nettdyret.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=963450&b_kid=958880

sitat:
Produktbeskrivelse

Bactozym, fremmer etableringen av nyttige mikroorganismer og fremskynder nedbrytingen av nitrit. Av denne grunn kan de første fiskene settes inn i akvariet allerede 24 timer etter oppstart. Vannbytter og filterrengjøring kan gjennomføres uten alvorlige forringelse av bakterieaktiviteten. mikroorganismer som er svekket eller skadet av medisinske preparater kan revitaliseres med bactoxym. alminnelig forbedring av vannkvaliteten. anvendelse: normaldosering: 1 kapsel per 100 liter vann, vennligst les vedlagte produktinformasjon nøye før bruk. for alle fersk- og saltvannsakvarier.

her står det at du kan sette inn fisk etter ett døgn... og det kan du gjøre men dette vil skape trøbbel for fisken. i overnevnte tekst står det også at baktozym fremskynder nedbryting av nitritt, men i ett nyoppsatt akvarium finnes det jo ikke nitritt! En skal altså tilsette noe i akvariet for å nedbryte noe som ikke finnes der.... nitritt kommer i vannet i ett nyoppsatt akvarium etter at nedbryting av ammonium/ammoniakk har pågått i ca 16 - 18 dager. nitritt er dødelig for fisk.

du bør lese 530's artikkel om fiskeløs innkjøring av filter. denne er en enkel og vitenskapelig korrekt måte for å oppnå de mengder av riktige bakterier i filteret som skal bryte ned fiskenes avfallsstoffer.

Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap