Oljebelegg på vannflate og sortgrønt belegg på planter mm

Hei,
Jeg har et relativt nytt akvarium 110 liter, der det kommer et oljebelegglignende lag i øvre vannlag og på planter mm. Mater ikke mye, og har bytter litt vann ofte, da det ikke ser bra ut - noen tips om hva jeg bør gjøre?
"Oljebelegget" i toppsjikten er kun en proteinhinne. Proteinhinne er en hinne som kan sees på overflaten av stillestående vann - gjerne i et akvarium der det kanskje blir fôret litt for mye. Har en oljeaktig konsistens. Litt bevegelse i vannflaten kan hjelpe. Det hjelper også å fôre mindre.

Har du en vanlig boblepumpe med en brusestein til vil denne ta proteinhinnen på kort tid.
Det var godt å høre at det ikke var noe alvorlig. Belegget på plantene og steinene ser veldig giftig ut - irrgrønt/mot sort og er veldig ekkelt.
Du bør kanskje skaffe deg noen snegler, da blir det enklere å holde det rent og algefritt.
JørgenK
"Oljebelegget" i toppsjikten er kun en proteinhinne. Proteinhinne er en hinne som kan sees på overflaten av stillestående vann - gjerne i et akvarium der det kanskje blir fôret litt for mye. Har en oljeaktig konsistens. Litt bevegelse i vannflaten kan hjelpe. Det hjelper også å fôre mindre. Har du en vanlig boblepumpe med en brusestein til vil denne ta proteinhinnen på kort tid.


vel å bra det, men først kan du fjerne proteinhinnen fra vannet så slipper du at gørra blander seg, hvordan fjerne det? gjør følgende: ta bort lokk og dekkglass, riv av en passelig bit med vanlig husholdningtørkerull, legg den forsiktig på vannoverflaten, ta tørkerullbiten fort opp igjen og, viola, gørra blir med opp. repeter noen ganger til all gørra er borte. ( repeter med NYTT tørkepapir ) . Gørra oppfører seg akkurat som oljesøl på stille hav, og dette er samme metode som brukes der dog i miniatyr.
Takk for nyttige tips - skal prøve ut det med tørkepapir med en gang!!

Har innstalert boblepumpe og det ser ut til hjelpe det også.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap