Pumpestopp om natta?

Ønsker å starte opp det gamle akvariet mitt igjen men jeg har en samboer som er svært sensitiv for durelyder, så da lurer jeg på følgende: Vil det være mulig å ha et velfungerende akvarium hvis man setter timer på pumpa slik at den står stille syv timer hver natt, men ellers er i normal drift?

Planlegger å ha relativt få fisk(1 kampfisk, 1 malle og 10 kardinalneon, og kanskje noen reker), og godt med planter. Lyset tenkte jeg å ha på ca 11-12 timer pr døgn. (snakk om 64 l akvarium, med innvendig eheim pumpe som er rundt 15 år gammel, men funket fint sist jeg hadde gang på akvariet)

Har noen eventuelt tips til alternative pumper som er HELT stillegående?
Spør her før jeg setter i gang innkjøring, slik at jeg slipper å gjøre det to ganger..

Ang innkjøring: Kan det funke å helle litt plantenæring (til potteplanter) i vannet for å få i gang bakterieveksten? (eller er det bare salmiakk som funker?)
Nei du kan ikke slå av filteret om natta. Siden bakteriene inni der vil dø i løpet av den tiden.

Utvendige filter bråker veldig lite. Men det er jo en kloss. Det største filteret jeg har ( utvendig tetratec) bråker minst. Men jeg tror eheim innvendig filter f.eks skal være veldig stillegående. Og jeg hadde aldri selv starta opp et 15 år gammelt filter. bråker garantert mye mer enn omtrent alt annet på markedet.

Skal gjøre et lett søk for deg å se hva jeg finner.
http://www.webzoo.no/default.pl?showProduct=2352&pageId=554


http://www.webzoo.no/default.pl?showProduct=1699&pageId=415


http://www.webzoo.no/default.pl?showProduct=2578&pageId=555


Nå må jeg presisere at jeg ikke kjenner til disse filterene personlig. Ingenting blir helt lydløst. Men jeg tror neppe hun vil irritere seg nevneverdig. En laptop, en tv etc alt har en svak lyd fra seg. Men skal du ha det mest stillegående så ville jeg ha gått for utvendig filter. Eheim er gode utvendige ettersom jeg forstår på brukerne her. Gå for et med større kapasitet enn det som står som informasjon
7 timer av hver natt vil nok ikek være noe særlig. men jeg kan varmt anbefale Fluval U2 innvendigfilter som jeg har i min 60liter. Jeg må nedi med hånden og sjekke at den går siden jeg ikke hører noe som helst fra den. Min er modifisert med litt blåsvamp istedet for disse filterkassene med karbon og tull, så får du mer overflate inn i filteret (og færre plastdeler som en dag kan begynne å skrangle)
Fluval U2 er helt topp og et meget stillegåend og bra filter. Løp å kjøp
Eirandil
Ang innkjøring: Kan det funke å helle litt plantenæring (til potteplanter) i vannet for å få i gang bakterieveksten?


Tror du bør la være ettersom potteplante-næring inneholder (ofte) både nitrat og fosfat. Disse vil neppe øke bakteriekulturen, men trolig sette
fart i algeveksten.
Jeg har fluval U3 og U4 gående på 200 literen på soverommet.
Så og si lydløse.
Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps
Reklame for plussmedlemskap