Piraya för

jeg vurderer og gå til innkjøp av rødbukpiraya.
har lest litt om disse og ser at de skal ha bla. reker i kosten. er dette kun levende reker? må man ha et eget kar til reker for oppdrett og före med det? eller kan man også kjøpe inn ferske og fryste reker i daglivarebutikken og gi dem dette?

på forhånd takk!
Vanligvis får de mat fra frossendisken i dyrebutikken - oksehjerte og kalkunhjerte fungerer fint. Når de er små spiser de også gjerne røde myggiser, og faktisk også proteinrik pellets. De spiser ikke levende reker men døde reker fra butikken. Det er viktig å fôre dem godt, ellers vil de ofte ta biter av hverandre, eller velge ut et offer de spiser fullstendig opp.

Det er viktig at maten er tint, siden de tar hele biter av den og frosne kladder i en liten fiskemage er ikke særlig bra

Piraya er en fisk de fleste har på grunn av at det nettopp er en spesiell fisk. For at den skal oppføre seg som en Piraya, må den ha rette forhold, stor plass og ikke minst selskap av flere.

Blir som å ha en kanin i eske. Bare for å ha den.....

Ingen nekter deg å ha en piraya i karet ditt, men kan garantere at du ikke vil få spesiell glede av den. Stimer med mindre enn 10 stk, går ut over fiskene. De blir veldig nervøse og sky.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap