Er guppy en svakere fisk for nitritt en neontetra

har guppy og neontetra i 120 liters akvarie (20 neontetra) det var 5 hunner av guppy og 2 hanner. Akvarie ble innkjørt i ca 3 uker ingen nitritt verdier. Nå er 4 hunner og en han godt videre til fish heaven. Men ingen neontetra. Målte verdier ved første dødsfall (2 stk) litt høy nitritt. byttet vann. Neste dag 1 stk død litt høye nitritt byttet vann. neste dag 2 stk døde + en krabbe. litt lavere nitritt verdier byttet vann. ser at det har ynglet og kun en yngel har mistet livet. Har satt nå inn ny pumpe men er det noen som vet hva dette kan komme av. bytter vann hver dag til nitritt problemene er borte.

ps har også en gibbi (liten på "oppforing") den har det meget bra
og noen corrolas maller dem har det også bra. kun guppy som har død allså
Etter 3 uker er ikke innkjøringen helt ferdig, så som du er inne på selv, så er det nok nitritt som har tatt livet av dem.

Her blir det nok vannbytter hver dag til du ikke måler noe nitritt. Bruker du dråpetester, eller strips?

Dråpetester er det som duger, og den beste er den fra JBL. Den er mer følsom enn feks tetra sin. Tetra sin er grøvre inndelt enn JBL.
Inaktiv bruker
Enda en ting du må tenke på, du kan ikke bare stappe masse fisk i akvariet. Det må bygges opp bakterie kultur. Hvis du hiver 15-20 fisker i et ny innkjørt akvarie blir det overbelastning på bakteriene og de klarer ikke å ta unna mengden med gift stoffer.

En ting til, de fleste tetra fisker skal ha forskjellig vannverdi i forhold til Levende føde fisker. Les om de fiskene du vil ha FØR du kjøper dem. Da er du sikker på at de kommer til og trives så lenge de har rett vannverdi.
vannet er 23 grader og det er jo en verdi alle fiskene skal tåle, ph er 7
vannets hardhet er 5 altså over for neontetra men under for guppi
stips måling nå. på vannets hardhet. kan ta bedere test av vannets hard het på mandag. de to andre er dråpe testet
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap