Endlers guppy - gravid? syk?

Hei! Noen som kan hjelpe meg?! Fikk endlers guppy i førsten av oktober, da var dem 7 uker gamle.
Den ene dama har blitt veldig tykk, er hun gravid? Et par ganger har det hengt avføring ut av henne.
Er jo redd hun er syk. Håper det er en naturlig forklaring, at hun er gravid og at det presser på. Synes ryggen ser litt bøyd ut, kan det være pga graviditet? Hjelp!
Legger ved et dårlig bilde.
Den bøyde ryggen er dessverre en svekkelse som er blitt relativt vanlig hos guppy.

Guppy er en fisk som er blitt så istykkeravlet etterhvert at ulike former for deformiteter og sykdommer rammer dem. Ødelagt ryggsøyle er en av dem.
Dette er noe fisken aldri vil bli bra fra. Personlig ville jeg avlivet en sånn fisk, for du vet jo ikke om den lever med smerter, man kan ikke spørre en fisk.... De viser ikke selv at de er syke eller har vondt før de er døden nær.

Guppyen din med bøyd rygg kan være gravid i tillegg. Det kan være graviditeten som trykket på ryggen og bøyde den, mere skulle det ikke til liksom.
Gravid
Ja, ser hoene er i allefall gravide.... ser det på magen og den store sorte rundingen
Inaktiv bruker
mona o
Den bøyde ryggen er dessverre en svekkelse som er blitt relativt vanlig hos guppy. Guppy er en fisk som er blitt så istykkeravlet etterhvert at ulike former for deformiteter og sykdommer rammer dem. Ødelagt ryggsøyle er en av dem. Dette er noe fisken aldri vil bli bra fra. Personlig ville jeg avlivet en sånn fisk, for du vet jo ikke om den lever med smerter, man kan ikke spørre en fisk.... De viser ikke selv at de er syke eller har vondt før de er døden nær. Guppyen din med bøyd rygg kan være gravid i tillegg. Det kan være graviditeten som trykket på ryggen og bøyde den, mere skulle det ikke til liksom.

Det er faktisk en parasitt!
Takk for svar.
Ingen av hunnene har født ennå, men det nærmer seg vel. Er det ca 1 mnd dem er drektige?
Den ene lå ved toppen av filteret/pumpa torsdag, og nippet vann så det ut som. Like etter var det svømme og spise som vanlig. Ser ut som malletabletter er mat for disse også! Har eget Guppyfór, men alle fiskene samler seg rundt malletabletten. Guppyguttene følger etter hunnene som skal føde. Har ikke fødekar,håper det går greit uten.


Inaktiv bruker
Du trenger en fødekasse! Hvis ikke, blir alle yngelene spist hvis du ikke har noen sinnssykt gode gjemmeplasser!
Johannes Ingvaldsen
Du trenger en fødekasse! Hvis ikke, blir alle yngelene spist hvis du ikke har noen sinnssykt gode gjemmeplasser!


Spørs litt hvordan fisk du har.
Har du kun endlers utenom bunnfisk kan du prøve og la dem gå i akvariet.Endlers spiser ikke ungene sine på den måten vanlig guppy gjør.
Har en 100 liter her med kun L-maller og endlers,og det går veldig bra.
ingen blir jaget,og dem vokser opp.
Dem har små kull da..Har ikke hatt mer enn 3 kull selv ennå,men har ikke vært flere enn ca 8 stk pr kull.
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap