Hjelp med fisk

Inaktiv bruker
Hei,

Har tenkt litt på hvilke fisk jeg vil putte i mitt akvarium. Leter etter litt fargerik fisk som også det er litt størrelse på. Ønsker også å ha en/to maller i akvariumet.
Akvariumet jeg har er på 160 liter.

Her er noen av fiskene jeg har sett litt på. Og det jeg lurer på er om disse evt kunne gått i sammen?
Og om det er noen som har noe erfaring med noen av disse fiskene?
Er de vanskelige å få tak i?

http://akvaforum.no/profile.cfm?id=1050
http://akvaforum.no/profile.cfm?id=1433
http://akvaforum.no/profile.cfm?id=2316


Tusen takk.
Nå har ikke jeg erfaring med cicklider, men ser at den siste veldig aggressiv så den er nok ikke så lur. Ser også at den i midten trenger 350 liter, og da er det vel bare den første som går den har jeg sett flere ganger i min lokale dyrebutikk, så tror den er lett og få tak i.
De tre artene du har ramset opp er relativt vanlige, og burde ikke være problematisk å få tak i.

Den første fisken, blå acara, vil jeg si er en fisk som vil hevde hele akvariet ditt som sitt revir etterhvert som den blir voksen.

Fisk nr. 2, delfinciklide, får ikke den fine fargen før den begynner å oppnå en viss størrelse. Det er en Malawi-ciklide, og har dermed spesielle krav til vannverdier og kosthold, og bør sjelden holdes sammen med annen fisk enn andre Malawi-ciklider.

Fisk nr. 3, løvehodecikliden, syntes jeg burde være mer velegnet for ditt kar. Dersom du møblerer akvariet ditt med røtter, stein og planter som skaper naturlige teretorielle grenser, bør det gå fint å kombinere med annen hardfør fisk, gjerne fisk som ikke holder seg på bunn, og som er raske, eksempelvis neon regnbuefisk.

Dersom du vil ha store ciklider bør du vurdere større akvarium

Vil du kjøre på med fargerike ciklider, kan det være en ide å gå for et Malawi oppsett med små arter som eksempelvis Auratus, Aulonocara og Socolofi. Disse fiskene oppnår en voksen størrelse på ca 12-14cm.
Inaktiv bruker
takk for svar
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap