Singel og sinna palettciklide

Vi har et 60 liters med en ancistrus, 7 kardinaler, 3 siamesiske algespisere og 3 black molly. Vi skulle avslutte det hele med et par palettciklider. Ciklidene kom i hus, og etter mye styr og en veldig tynslittt halefinne fikk vi forklart forskjellene på hannene og hoene og kom fram til at vi hadde fått to hoer hos dyrebutikken.

Det vi trodde var en hann har jaget hunnen, og bitt av store deler av halen hennes, hvor hun tilslutt bare lå å gjemte seg bak pumpa.
Vi fikk returnere den hele og uspiste tilbake til dyrebutikken,. Nå har den gjenværende Cikliden kommet fram fra pumpa og jager nå alle de andre fiskene rundt om kring.

Er dette normal adferd blant palettciklider? Vi ble fortalt at dette skulle være snille og vennlige fisker men at de kunne være beskyttende ovenfor hulen og yngel.

Bunnarealet i karet vil bli okkupert av et palettpar, og de vil garantert jage alle som kommer for nære. Jeg synes karet ditt er alt for lite, og vil anbefale deg å levere tilbake den andre også.

Black molly og kardinaltetra krever helt forskjellige vannverdier, og SAE krever mye større kar.
Tusen takk for svar. Jeg har skjønnt vi har brent oss endel på råd fra dyrebutikken. Vi fikk ikke levere tilbake den siste siden den har fått hafefinnen ødelagt. Men kanskje få gitt bort cikliden å kardinalene til andre akvarieeiere? Siameserne er enda veldig små å virker som om de har godt med tumleplass, tanken er å flytte de over i et større akvarium når dette blir nødvendig.
Tilfeldig bekjentskap
© Jeanette Tufte
Reklame for plussmedlemskap