Hvorfor dør alle fiskene..?? nytt akvarie..

Hei.. Vi har nylig tatt opp akvarie hobbyen.. Er vel 2 år siden sist.. Da hadde vil aldri problem med fiskene.. Hadde alt fra enkler platy til elefant fisker.. Men denne ganger dør alt... Til og med gullfisker..!!! Dette gjorde vi når vi kjøpte akvariet.. Tok oppi sand, fylte vann og vasket sanden godt. Fylte det så helt opp og lot det stå noen timer, hadde en tablett som vi lå i pumpen( som dyrebutikken sa vi måtte ha..) husker ikke helt hva det var.. Startet med 3 guppy, dett gikk bra,så fire dager senere kjøpte vi 10 barber. De døde etter 10 timer, samme med to algespisere.. Tømte da akvarie og vasket sanden, så kjøpte vi 3 gullfisker.. De døde innen 5 dager... Hva skjer.. ? Jeg får heller ikke vannet klar og fint.. Det ser skitten ut hele tiden, bøtter og vannet fra spring er rent og fint...
Høres ut som ammoniakk/nitritt. Kjøp deg noen dråpetester for disse giftstoffene, les om innkjøring av akvarium (du kan f.eks. google "innkjøring av akvarium"). Og slutt å hør på "hva dyrebutikken sier". Jo flere feil du gjør, desto mer penger tjener de.

Ja, og som skadebegrensning, skift vann. 40% hver dag fram til du har fått kontroll over situasjonen.
Støtter det Lars her sier. du har hatt fiskene i alt for tidlig, og i tillegg hatt for mange fisk oppi for tidlig.

Et akvarie burde stå minst fire uker å godgjøre seg før man putter fisk inn, og da må man ha litt og litt fisk hvis ikke overbelaster du filteret. Disse superproduktene dyrebutikken selger er for det meste bare tøys.


masse vannbytter framover nå så kanskje det går bra

Og ikke bare stå i 4 uker, det nytter lite. Skal det ha noe for seg, må det være noe i karet som får igang prosessene. Feks fiskefor, evt salmi.
Tilfeldig bekjentskap
© Liv Hjelle
Reklame for plussmedlemskap