Kjøpte brukt akvarium med alt... kan noen hjelpe?

Hei..
For to uker siden kjøpte vi ett brukt juwel 180l akvarium, tidligere eier hadde tømt det, puttet grusen i en bøttte, plantene i en, fiska i en osv.. med det fulgte med en pumpe: Eheim proffesjonal 2.
Av fisk var det en del black molly, noen andre molly, neontetra og 2 slag maller..

Når vi kom hjem med alt i "deler og bøtter" fikk vi se hvor grusomt ILLE akvariet så ut..
det luktet rett og slett råttent av alt...

Vi har lest om dette med oppstart og bakterie flora mm... og VET at en ikke skal gjøre som vi har gjort.. men vi MÅTTE gjøre dette reint før en puttet noe oppi igjen...

Så for det første var pumpa tett... så vi skyldte alt i kaldt vann, og da mener jeg alt som fulgte med (utenom fiska selvfølgelig), skuret akvariet som ikke kunne sees igjennom.. etter alt var skyldt la vi i grus, fylte på med vann med noe aquasafe, satte på plass planter og lot pumpa og kolben stå litt før fiska ble sluppet oppi (ca 24 grader).

Utrolig nok døde bare en fisk av denne prosessen og nå er det gått to uker..

som forventet har vi nå utslag av nitritt og det blir mer og mer alger for hver dag som går. (vi overforer ikke og har kun lys på i 8 timer i døgnet)
Vi har nå begynt å bytte 20% av vannet...

KAN NOEN GI OSS TIPS OM HVA VI MÅ GJØRE FOR Å FÅ BEST MULIG BALANSE I AKVARIET VÅRT NÅ FREMOVER???
Bytt vann flere ganger om dagen. Ikke for mye slik at temperaturen svinger mye men litt og litt. Dette fordi dere har ingen bakteriekultur til å håndtere avfallet fra fiskene. Deretter. Angående alger. Prøv å bytte lysrør. Se an hvor akvariet står. Direkte sollys gir økt algevekst.
Takk for svar
Har helt nye T-5 lysrør og det står ikke i sol lys... T-5 er det ok rør ?
Når vi bytter vann , bør en ha i Aquasafe eller ei ?
Blir glad for alle tips og kommentarer vi får. ønsker det beste for våre fisk
T5 er bra det. Hvis røra er nye så trenger du ikke bytte de. Men bytt vann daglig. Gjerne ett par tre ganger om dagen. Også mål nitritt daglig. Bruk dråpe tester. Må nok gjøre dette i 2-3 uke framover.
Er du heldig har du kanskje noen i nærheten med et godt innkjørt filter og friske fisker som kan donere litt filtermasse eller i det minste litt filtergørr. Om du får dette inn i ditt filter i løpet av kort tid, helst ikke mer enn en halvtime, så går prosessen kjempefort og dere kan være nitrittfrie i løpet av kort tid. Forhør deg på sosiale media eller legg inn en annonse her oppe i rubrikk og se om det blir en løsning. Ellers så er det bare vannbytter som hjelper. Algeveksten kan komme av at det er en del dødt materiale som dere ikke har fått fjernet og som algene får næring av. Når filteret er kjørt inn og karet i balanse så vil forhåpentligvis algeveksten gå tilbake også. Hurtigvoksende planter kan også hjelpe litt.

Edit: Aquasafe eller annet vannforbedringsmiddel er ikke så dumt å tilsette når dere må skifte såpass mye vann. Har dere anledning til å mellomlagre vannet og lufte det så behøves vanligvis ikke slikt middel. Selv tilsetter jeg det uansett siden fiskene mine alltid klør seg noe innmari om jeg dropper det.
takk for svar
vi har ingen i nærheten vi kan få pumpe gørr av dessverre.. men vi bytter nå hver dag fremover og har i litt aquasafe pluss minimalt med mating..
så håper vi dette går greit...
Vannbytter er tingen, som du allerede har fått råd om.

Algevekst er ikke lett å unngå, det er for så vidt en naturlig ting. En av akvarieverdenens store: fra Wikipedia:

Diana Walstad, author of the book 'ECOLOGY of the PLANTED AQUARIUM - A Practical Manual and Scientific Treatise for the Home Aquarist'

bruker gjerne to økter belysning om dagen. Dvs. f. eks. fra 10 - 14/15 og fra 17 - 22. Årsaken er i følge henne at plantene bruker opp tilgjengelig karbondioksid CO2 i løpet av normal belysningstid og da kan de ikke lenger ta opp næring og vokse. Algene klarer seg med mindre av alt og har i denne perioden ingen konkurranse fra plantene. Ved å dele opp belysningstiden i to, lurer man plantene til å tro at det er to dager i en. De vil i den tiden det er mørkt ikke assimilere, men ånde og slipper derved ut CO2. Etter et par tre timer, når lyset kommer på, starter de en ny syklus med assimilering fordi det da er CO2 tilgjengelig for dem.

Dette skal utkonkurrere algene og gi god plantevekst, spesielt om du også gir litt plantenæring.

Dette med planter etc. er Linda W her på AF superflink på. Sjekk tråden hennes så finner du mye interessant, fra mange kanter.

Lykke til.
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap