Godt spørsmål :)

ka er forskjellen på diffusor og reaktor når det gjelder co2? har kun brukt bruse stein eg, men det var visst ikkje goe nok virking.
Er det muligt å sende co2 en direkte in i innsuget på den utvendinge pumpen?

mvh jone
En reaktor er en dings hvor vann og CO2 møtes i et kammer slik at CO2 kan bli oppløst best mulig i vannet. Disse finnes i mange utgaver, noen (passive) som festes i akvariet, og aktive reaktorer som kobles inline til utblåset fra en utvendig pumpe.

En diffusor er et lite kammer uten vann som sitter i akvariet. den har en membran (oftest keramisk) som CO2-trykket presser gassen gjennom for å splitte den opp i så små bobler som mulig.

Du kan legge CO2-slangen ved innsuget til pumpen. Men denne metoden egner seg ikke så bra for gass under trykk, siden man har liten kontroll over systemet. Kan fungere bedre med hjemmelaget CO2.
SilverShaded
En reaktor er en dings hvor vann og CO2 møtes i et kammer slik at CO2 kan bli oppløst best mulig i vannet. Disse finnes i mange utgaver, noen (passive) som festes i akvariet, og aktive reaktorer som kobles inline til utblåset fra en utvendig pumpe. En diffusor er et lite kammer uten vann som sitter i akvariet. den har en membran (oftest keramisk) som CO2-trykket presser gassen gjennom for å splitte den opp i så små bobler som mulig. Du kan legge CO2-slangen ved innsuget til pumpen. Men denne metoden egner seg ikke så bra for gass under trykk, siden man har liten kontroll over systemet. Kan fungere bedre med hjemmelaget CO2.

'
men kan eg koble co2 slangen direkte på utluftingen på den innvendige juwel utblåseren? blir jo det samme som å knuse boblene då? eller må co2 komme helt fra bunnen av?

Takk for svar forresten
Vet ikke om du snakker om trykk-CO2 eller hjemmelaget, men det er uansett en dårlig løsning. Da kan du nok like gjerne beholde brusesteinen, hvis du ikke vil skaffe mer effektivt utstyr.
er hjemmelaget sats 5liter dunk
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap