70 liter...litt mange fisk??...hva nå?

Hei,

Vårt akvarium har litt plutselig fått en del nye innbyggere. Etter at vi kom i befatning med hobbyen ved at en av husets yngre medlemmer kom hjem med en slørhale (og måtte bruke sparepenger på akvarium) fant vi ut at den nok hadde det best hos noen med et større akvarium, slørhalen lever nå videre sammen med en annen slørhale hos en kollega.

Vi fikk da fem corydoras og fem gyppyhanner og to ancistrus i 70-literen. So far so good...Imidlertid måtte vi på kort varsel overta fiskene til en bekjent av oss...og vi er nå usikker på om det er vel mye fisk i akvariet.

Totalt har vi nå:
To ancistrus
fem Corydoras
fem guppyhanner
fem sebrafisk
fire dvergguramier

Jeg har målt vanverdier med dråpetest. Amoniakk og nitritt er bra, nitrat litt høyt (20 ppm).

Hvis vi skal/ må bytte akvarium er fruen i huset opptatt av å kun slippe inn det akvariet som er mest sikkert mot lekkasjer...vi har lest en del skrekkhistorier...gjetter på at det er kun innvendig pumpe som aksepteres...Forslag til hva vi skal se etter i så fall?
Inaktiv bruker
Aquastabil har gode, litt dyre akvarier. Det er ikke ofte at de sprekker eller får lekasjer, de har alu. Rammer rundt og er veldig solide.
De er pene å se på og tar seg godt ut.
Ellers er det jo større kar jo enklere, såklart er det mye jobb med stort kar, tar litt mer tid å skrape alger, bytte vann osv.
250L er en fin størelse, ikke for stort, ikke for lite.
Om dere mener dette er en hobby dere orker å bruke tid på, kan dere ta vare på 70Literen og bruke den til små fisk, reker, ynglekar eller lignende.
Det finnes såklart andre fine kar, men Aquastabil har vell vært kjent i mange år for å ha god kvalitet på sine kar.
Tilfeldig bekjentskap
© Anders M. Kaste
Reklame for plussmedlemskap