Kampfisk hold

Hei!
Jeg har planer om å skaffe meg en kamfisk hanne om ikke så alt for lenge, men før jeg gjør det så ønsker jeg å vite mest mulig om hold av kampfisk slik at fisken får det bra.
Hva mener du er minimum str på et akvaium som bare skal inneholde en kampfisk? Hvilket fôr er best fo kampfisken?
Trenger kampfisken varmekolbe og pumpe?
Hva er forsjellen på pumpe og filter?
Må jeg kjøpe noe tilsettning til vannet for at fisken skal trives?
Trenger kampfisken planter?
Hvor ofte bør man gjøre rent akvariumet?

Håper på mange flotte svar! Kom gjerne med annen info viss jeg har glemt noe
Jeg synes man burde ha minst 25 liter, men aller helst mer enn det. Hvis man først skal ha akvariet, så kan man gjerne satse stort. Men hvis man bare skal ha en kampfisk, så vil jeg kanskje satset på mellom 40 - 60 liter.

Det meste av flakfor passer vel fint til kampfisk tror jeg. Det finnes eget fort til kampfisk. Så er det jo masse annet man kan mate de med. Micro-orm, mygglarver osv. Men flakfor er en god "basis mat".

Ja, kampfisk trenger varmekolbe og pumpe. Det vil si, varmekolbe trenger du egentlig bare hvis rommet som akvariet skal stå i, ikke er så varmt. Hvis rommet er type 21 eller 22 grader, så er det lurt med en varmekolbe.

Pumpe og filter brukes vi litt sånn hipp som happ av og til, men pumpe er da altså selve "hodet" til "filteret", altså det som har rotoren inni seg som går rundt og suger inn vann og blåser ut vann. Filteret, eller filtermassen, filtermediet osv er sånn type "bomull" og slikt som huset filterbakterier og slikt, som gjør at vannet blir levelig.

Da sirkulerer vannet gjennom filtermediet og ut utblåset til pumpa, gjennom akvariet og inn til filtermediet igjen.

Uten filter får du bare stillestående vann som blir stående og ulme, fult av avfall.

Kampfisk liker ikke så godt at det er sterk strøm i vannet, altså at det er så himla kraft i rotoren, så her må man bare finne ei pumpe som passer bra. Eventuelt ei man kan skru ned farten på, eller sette den slik at vannstrålen treffer glasset først.

Planter er lurt å ha. De hjelper på å holde vannet bra, tilfører oksygen og generelt gjør det ca tusen gang triveligere.

Egentlig gjør man ikke "rent" akvariet i den forstand. Man bytter vannet en gang i uken, da for eks 30 prosent av vannet. Så gnikker man gjerne litt alger av glasset hvis det er noe der.

Du trenger i grunn ikke noe tilsetning i vannet, med mindre du har brønnvann? (tror jeg) - men litt plantenæring kan være bra å ha hvis du har planter. Og jeg anbefaler å ha planter!

Her er noen smarte linker å lese litt på

http://akvaforum.no/text.cfm?id=1859

http://akvaforum.no/text.cfm?id=1685

http://akvaforum.no/profile.cfm?id=5183


Du må desverre bare lime de inn i nettleseren selv, da jeg ikke kan lage linker her inne :P
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap