Lukket våtbiosfære

Hei,

Jeg er ny på forumet og lurte på om det er noen som har erfaring med å lage lukkede våtbiosfærer, altså små økosystemer som blir forseglet og kan videreføre seg selv i kortere eller lengre tid. Her er en lenke til en kort artikkel som forklarer ideen: http://cdn.makezine.com/make/wp_aquanaut.pdf

Jeg har lyst til å lage noe slikt med døtrene mine, og har kjøpt en vinballong jeg tenker å lage systemet i. Imidlertid har jeg ikke noe erfaring med slikt, eller vanlige akvarier for den saks skyld, fra før, og jeg har ikke funnet noen artikler om dette fra noen som har laget dette i Norge.

Er det noen som har noen gode tips til framgangsmåte, type planter man kan inkludere, hva slags dyr og mikroorganismer man bør ha med? Alle forslag og innspill mottas med takk! Jeg tenker å ha systemet stående på stua, er det noen undervannsplanter med fine farger eller noe slikt som kunne vært interessant å inkludere?

Ut fra tips jeg har funnet på nettet anbefales disse plantene (denne artikkelen: http://www.wikihow.com/Make-a-Closed-Aquatic-Ecosystem):

Hornwort
Elodea
Willow moss
Bladderwort

Og disse dyrene:

Cherry shrimp
Malaysian snail
Hyalella
Copepods


Takk for alle svar





Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap