Nytt akvarie - hjelp!

Hei.
Har nå tenkt til å kjøpe et nytt akvarie. Dette er et Juwel på 110 liter. Jeg har nå et 54 liter med 2stk Palettciklider, 4 Pandapansermaller, 2Black Molly, 3 Platy og en Ancistrus.
Angående det nye akvariet har jeg noen spørsmål:
1. MÅ det nye akvariet innkjøres om vi flytter over alt av pumper, vann, pynt, planter etc? (IKKE grus da denne skal byttes til sand).
2. Er det for liten plass i 110 Litern til at vi kan ha både et par Palettciklider, og et par Super Red ancistrus?
3. Er det generellt andre ting dere kan anbefale, komme med innspill om? Har bare holdt på med dette i et par måneder, så alt av innspill mottas med stor takk!

Kom gjerne med bilder/forslag til fisketyper, planter, pynt, og inspirasjon som vil passe til 110 liters akvarium.

På forhånd takk!
Velkommen til AF !

For det første bør du høyst sannsynlig ha et bedre filter i det nye karet...det skal litt mer til å drive dette enn det som vanligvis fins i et 54 liter. Hva slags filter er det du har, og hvilke vannverdier ?

Du kan selvsagt flytte alt over, og i utgangspunktet skulle ikke innkjøring behøves så lenge du ikke setter inn flere fisker. Nytt filter må få gå sammen med det gamle i minst 5-6 uker før du fjerner det gamle. Etter det bør du vente et par uker til og så kan fiskemengden sakte økes med noen få eksemplarer av gangen. Hele tiden må du bruke dråpetestene (du har dette ??) og holde godt øye med ammoniakkk og nitritt.

Om det er plass til flere fisk på bunnen kommer litt an på dimensjonene på karet. Hvis karet er smalt og høyt, bør du ikke gjøre det. Jo større footprint karet har, jo mer bunnfisk er det plass til. Men her har du allerede et ciklide-par på bunnen, noe som ikke er så ideelt sammen med enda flere maller.
Takk for svar!
Når det gjelder pumpe så har jeg en relativt stor fra Eheim (har ikke modellnummeret i hodet her nå), men denne blir uansett byttet ut med større pumpe som følger med 110-literen. Så det jeg tenkte var slik du sa, å kjøre både gammelt og nytt filter i 110 literen samtidig.

Ja, har dråpetest, og vi har fått det bra til i 54 litern (lite/ingen utslag) på nitritt når vi tester omtrent hver 3. dag. Vi skifter likevel omtrent 1/3 hver 10. dag.

Så for å oppsummere, så vil det trolig gå greit å flytte over det vi har til det nye akvariet så frem til at vi ikke tilfører ny fisk før om 6 uker?

Bunnmålet på akvariet er 80cmx35cm. Høyde 40cm. Tror du ciklidene vil "kreve" all den plassen?
Palettene kan bli ganske aggressive når de kommer i lekehumør. Da kan det bli litt juling på coryer og ancistrus. De på sin side kan snike seg bortpå og spise eggene til ciklidene. Tror ikke jeg ville satt inn super rot, da vil du ha 3 fisker på bunnen som blir relativt store for et kar på 80x35. En annen sak er hvis du får tak i dem som små, og kan flytte dem til et større kar siden.

Du sier ikke noe om tester for ammoniakk (NH3/NH4), nitrat (NO3), pH og GH...dette er tester du bør ha for å sikre at fiskene har riktige vannverdier. pH og GH er "basis" for alt fiskevalg, så man ikke setter sammen arter som ulike krav (coryer og levendefødere er ikke en god kombinasjon).Særlig ammoniakktesten er viktig når du nå skal bytte kar...uansett om filteret er innkjørt, vil det bli et tap av filterbakterier når nytt kar settes opp.
Hei igjen.
Liten oppdatering:
Vi så oss nødt til å kvitte oss med pallettciklidene. Selv om vi buttet til større kar, gikk det hardt ut over all fisken. I løpet av kort tid var det kjøttsår på både mollyer, platyer, coryer, og kampfisk... Vi byttet derfor inn palettciklidene i neontetraer og et par coryer til Nå går alt som smurt i det nye karet!

Vi tester både ammoniakk og nitrat. Dette er helt i orden, både i det gamle karet og i det nye pH ligger på 7, så etter fiskebasen skal det gå greit i forhold til både levendeføderne og coryene. GH har vi ikke målt, men prøvde å kjøpe det i dyrebutikken. Han sa da at det "ikke var relevant for våre fiskearter da de generelt er hardføre".
Jaja, typisk "dyrebutikkansatt-kommentar". De har ofte svært lite kunnskap om akvaristikk. At en art er "hardfør" betyr jo ikke at den vil trives i vann som har helt andre verdier enn det arten er skapt for. Levendefødere f.eks. kommer fra biotoper med hardt vann, oftest mer enn GH 10-11. Coryene derimot kommer fra områder der GH er stort sett lav...max GH 6-8.

Skjønner at du allerede har satt fisk inn i det nye karet, med et filter som ikke er innkjørt...da bør du holde øye med ammoniakk og nitritt daglig.
Tilfeldig bekjentskap
© Sølvi Gullaksen
Reklame for plussmedlemskap