Innkjørt akvarie, lyst på reker og snegler. hjelp?

Har hatt et akvarie i godt over et år nå, med ulike type fisker. Kan ikke navnet på de, så slenger inn bilde etterpå. Har byttet ut grusen med hvit sand, da vi skal hente kuuhli-åler på mandag. Nå idag får de det vanlige flakforet (tetramin) fra dyrebutikken morgen og kveld, og de som roter i sanden får en tablett med tabimin på morgenen.

Har lyst på snegler; sånn at vi får luftet sanden og reker for rengjøringen og synet sin skyld. Hva må vi tenke på før vi skaffer oss dette? Hvor mange av hvert slag? Hvilke typer reker og snegler? Hvilke mat spiser de? Hva krever de av planter og div? Hva gjør vi når det blir for mange?

Er helt grønn, så kom gjerne med forslag.. Har kikka og lest og kommet frem til at kirsebærreker og sandsnegler og eplesnegler er vel det enkleste og holde?
Den store malla som er på bildet har vi ikke lenger. ?
Hva du kan/bør ha kommer litt an på vannverdiene dine. Av snegler er vel sandsnegler det du mener, for de jobber i sanda. Dvergreker vil nok bli spist, men det er mulig at amano-reker ville klare seg.

Ellers mater du med veldig ensidig og dårlig for. Fiskene trenger mye mer allsidig kost, og av bedre kvalitet.
Nettopp derfor jeg ber om hjelp, til tips med hva jeg kan gjøre og hva både fiskene og de eventuelle rekene og sneglene spiser.. Vannverdiene er jeg usikre på per dd, men skal ta med en prøve når jeg henter ålene så kan de sjekke på dyrebutikken ?

Kan jeg hive oppi alt av grønnsaker og blader osv feks?
Vil absolutt anbefale deg å skaffe dråpetester slik at du kan holde et våkent øye med vannet ditt selv. Det er noe enhver akvarist bør ha. JBL dråpetester gjør jobben.

Har ikke tid akkurat nå til å gå nærmere inn på foring, men kan ta det i morgen. Men nei, du kan ikke akkurat hive oppi alt mulig.
Da skal jeg kjøpe dråpetester og følge med litt for å få en oversikt. Men hva kan de fiskene på bildene spise utenom det foret fra dyrebutikken? Stolte på at det de sa var bra nok jeg.. :/
Hei.
Vi hadde tidligere eplesnegler, og de var glade i agurk. De liker visstnok også salat. Ellers gomser de i seg blader som plantene har felt, og også nye planteskudd fra litt mer skjøre planter. Ancistrus, amanoreker, SAE og tildels Corydoras spiser også gjerne litt agurk og andre myke grønnsaker. Det er sikkert mange triks for å få grønnsakene til å ligge i bunnen, men vi bruker syrefaste karabinkroker fra Clas Ohlson (bilde). For sikkerhets skyld legges de slik at klem-åpningen ligger ned mot sanden.

I vårt 240-liters kar hadde vi 5 eplesnegler og 5 Neretina-snegler. Det så ut til å være et greit antall. Vi har fortsatt ca 30 Amanoreker, og disse er hardføre og hardt arbeidende. Kanskje ikke de vakreste skapningene, men absolutt å anbefale.

Ellers forer vi fiskene våre med mygglarver og andre frossenvarer fra akvariebutikkene. Dette ser de ut til å sette stor pris på. Tines helst opp i et glass vann før det hives oppi karet. Dette prøver vi å gi dem ca hver 2. dag. Ellers går det i flak- og tablettfor.

Lykke til, og legg gjerne ut bilde av hele karet ditt
Tiner du frossenfor i vann, Arnfinn ? Det vasker bare ut næringen...

Fisker trenger som sagt allsidig/variert mat, for å få komplett kosthold. Særlig viktig for mange alt-etere er det å få tilstrekkelig fiber. Litt grønnfor sørger for dette...forvellede "flådde" erter er bra, pluss fersk spinat og ferske unge brennesleskudd (kan tørkes for vinterlagring). Squash og agurk tar de gjerne, men dette er næringsfattig og består mest av vann. Bruk ikke salat, det er hovedsaklig cellulose som ikke har noen verdi.

Når det gjelder for, er det meste av Tetra sitt for dårlig. Ser man på "deklarasjonen", sier dette nemlig ingenting om kvaliteten på råvarene som er brukt. Billig 'dyrebutikkmat' er gjerne lagd på avfall fra annen fiskeindustri. I tillegg ødelegges kvaliteten på foret av flakings-prosessen, så unngå gjerne slik mat. JBL har noen brukbare sorter, som f.eks. Granadiscus og Discusbits. Ellers kan jeg anbefale for fra Paradigm, Aqueon, AquaMaster, Hikari (Micro wafers/Sinking wafers/Betta BioGold/Carnivore pellets)og Dr. Bassleer. Typer med mye Spirulina (som Spirulina 20) er bra, særlig for vegetarianere...det er vel det mest komplette næringsmiddel som fins.

Av frossenfor kan det meste brukes, men ikke ensidig. En god variant er dafnier, som inneholder bra med fiber i motsetning til slikt som mygglarver (fettdannende). Utvalget av kvalitetsfor i norske butikker er desverre ofte meget begrenset, og man får bestille inn fra utlandet.
Det indikerer vel at jeg burde begynne å nerde mer på foring av fisker Skal frossenfor tines på benken før det tilsettes, skal det puttes frossent rett i karet, skal man bruke en forings-sil med tint eller frossent for, eller skal man bruke dette på en annen måte? Blir ikke næringen vasket vekk av akvarievannet når det tilsettes uansett? Skal huske å kjøpe noen erter og prøve litt med dette også.
Hvordan du gir maten, kommer an på hva slags fisker du har. Men den bør absolutt tines først, iskald mat er ikke bra for fordøyelsen. Jeg legger kubene i et tomt shot-glass og lar det tines/tempereres. Så slår jeg bort noe av væsken hvis det blir mye. Ved matingen skrur jeg ned filteret og legger maten i karet med teskje. Har man mye toppfisk, kan man benytte en sånn foringsdings som flyter, ellers synker jo maten til bunns ganske raskt. Problemet er å huske å sette opp sirkulasjonen igjen..

Noe næring vil bli vasket bort av akvarievannet, selvsagt...men det unngår man ikke uansett hva man gjør.

Ja, foring er en vitenskap i seg selv, så det er et fint område for neste nerde-satsing Folk tror at en fisk er en fisk...men de forskjellige fisketypene har svært ulike fordøyelses-system, noe man må tenke på når man velger for. For eksempel har alle typer gullfisk og karrper veldig liten magesekk og laaang tarmkanal, der mye væske går tapt på veien....det er derfor viktig å bløte alle typer tørrfor til slike arter. Det samme gjelder stort sett alle arter som hovedsaklig lever av plantebasert kost.

Jeg har gjordt en del for å studere dette emnet, og summa summarum kan man si at her får man i stor grad det man betaler for. Å lage førsteklasses for billig er rett og slett umulig, derfor brukes det masse annenklasses råvarer i produksjonen. Avfall fra produksjon av fiskemel og fiskeolje er selvsagt utarmet og mangler vesentlige livsviktige vitaminer, aminosyrer og fettsyrer. Det er naturlig nok ikke mye omega- 3 igjen i sild/ansjos etter at oljen er produsert ! Man kan jo også tenke seg at en lærsåle er full av proteiner, men vil man si det er bra næring ?? Det sier litt om "deklarasjonene" på mange typer for. Produksjonen i seg selv er i mange tilfeller skadelig for råvarene. Paradigm er vel den eneste produsenten som fanger egen fisk (menhaden) og benytter hele fisken. De lager mel av hel fisk, noe som sikrer et komplett innhold av alle proteiner, aminosyrer, fettsyrer og vitaminer, med 93 % fordøyelighet. Så det er ren energi for fiskene, og mindre møkk.

Riktig foring med kvalitetsmat gir utvilsomt bedre fiskehelse og lengre liv. Det gir også hunnfisk den energien og næringen de trenger for å produsere egg/avkom.
Sånn ser akvariumet ut har nå vært og hentet ålene, og har begynt og fore med mygglarver.. alle fiskene blir gale når de får dette, så faller nok i smak
Plussmedlem
Hei Silje.
Vil bare tipse deg om å ta plantene ut av plastkrukka de kommer i og å fjerne steinulla rundt røttene. Dette er noe plantene vokser i hos de som dyrker de, og ikke noe man ønsker å ha i akvariet.
Ja, de skal ut av plastkrukka, men jeg kjøpte nye planter igår for de gamle var blitt så stygge.. tiden dro ifra meg så rakk ikke å bytte vann og 'plante' de nedi sanden igår kveld :p
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap