Guppy spiser ikke etter graviditet!

Heisann

Har litt problemer med guppyene mine, hadde 4 hunner, men nå er det kun 2 stk igjen. Hunnguppyene stopper å spise etter de har født. De blir slappe, bleke og isolerer seg selv i et hjørne. Hva kan dette skyldes?

Har lest at det alltid på en eller annen måte vil være former for sykdom/infeksjoner i akvariet, men at dette først blir et problem når fisken får svekket immunforsvar (som rett etter fødsel eller ved mye stress). Sist dette skjedde så endte d med at guppyen døde. Nitrittverdien er null, pH er stabil 7,5 og akvariet er 105L. Gjør vannbytte en gang i uken med så lite temperaturforskjell som mulig. Akvarie er en god del uker nå og har vært tålmodig med innkjøringen for å bygge opp bakteriekultur.

De andre fiskene i akvariet har ingen synlige problemer, tenker derfor at dette må være knyttet til fødslene, men guppyer føder jo så og si hele tiden. Begge hunnene fødet ynglet for 4 dager siden. I dag merket jeg også no hvite greier på finnen til den ene guppyhunnen, men ser ikke ut som hvitprikk-parasitten? Har lagt ved et bilde. Er det noen sammenheng her, er det vanlig at guppyer dør/slutter å spise, etter å ha fødet?

Tusen takk for svar!
Hilsen en delvis bekymret nybegynner
Tilfeldig bekjentskap
© Simen
Reklame for plussmedlemskap