Hjelp fiskebebiser påvei på alle kanter!

Hei!
Jeg har et 60L akvarie som jeg har fylt med div. små fisker. I akvariet har jeg:

2stk Honningguarmier
2stk Sommerfugl ciklider
15 Ildtetraer
10 Smaragd (noe)

De har blitt tilført gradvis, Ciklidene er de nyeste. Jeg fikk beskjed om at Ciklidene ikke var kjønnsmodne på dyrebutikken, og Honning guramiene så helt like ut, så antok de var likekjønnet.

Nå viser det seg at alt dette er feil, for har fått en liten haug med egg på et blad bak i akvariet, og boblereir og pardans oppe i akvariet. Dette kom for meg litt brått på, selv om det er koselig med fiskebebiser. Jeg lurer derfor på hva jeg burde gjøre nå? Trenger jeg å gjøre noe? Det jeg jo frykter er at bebisene skal bli spist opp eller noe.

Jeg har et firkantet Aquael 40L - men dette er ikke innkjørt, kan det/bør det brukes til noe kortsiktig? - Har filtere som er innkjørt, men de vil jeg jo helst ha gående der de er nå + tror de er for kraftige for 40L
Tror ikke det finnes noe klart svar på dette. Her må du nok bare prioritere, legge en plan, og se om du får kabalen til å gå opp.

Med mindre du legger helt konkret til rette for at egg/yngel ikke skal bli spist, så er sannsynligheten høy for at de blir spist. På den andre siden kommer det nok flere sjanser uansett.
Etter litt internett Research + litt sjansespill flyttet jeg på eggene til sommerfugl ciklidene oppi en stor bolle, la oppi en varmekolbe og luftpumpe. I dag har mange av eggene klekket, og bebisene vrigler rundt her og der. Går for å kjøpe "brine shrimp" i morgen, og håper det ihvertfall blir noen suksessfulle nye ciklider over litt tid
Spennende. De kan nok overleve noen dager i en bolle, men hvis de skal klare seg i ukene som kommer, trenger du skikkelig filtrering. Yngelen skal jo ete, og da blir det avfall også.

De er veldig følsomme for plutselige endringer i vannverdier, så det kan være utfordrende å skifte vann på en skånsom nok måte. Vurder mellomlagring (modning) av vann.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap