Fiskearter som tåler høy ph

Hei,

Har akkurat skaffet akvarium, og er nå på uke 5 med innkjøring. Har kun 1 fisk (ancistrus).

pH i kranvann er 7,5. pH i akvarium er 8. Vi har brønn og brønnen ligger i et kalkbelte, så vannet er hardt og har høy pH. Dette kan vi ikke endre på. Jeg har tenkt at i stedet for å kjempe en evig kamp mot høy pH, så vil jeg finne arter som klarer denne høye pH.

Jeg er på jakt etter tips til arter som egner seg, og som er mulig å få tak i. Bor rett utenfor Lillehammer, så vi har kun 2 butikker vi kan kjøpe fisk i. Jeg vil tro det da kun er aktuelt å lete etter "vanlige" arter.

Har forresten fått tips om hva som kan senke pH i akvariet, men det betyr også at ved vannskifte så vil pH fluktuere veldig. Har derfor gått litt bort fra å satse på den taktikken.
akvariet er kun 70 liter. Jeg har vært på fiskebasen i hele går og jeg ser at jeg har et problem; både høy pH og lite akvarium = veldig få alternativer. Tenkte på ciklider, og har googlet veldig mange typer ciklider, men de fleste blir for store.

off topic: Hadde vært moro med ciklider, da jeg drev oppdrett av (tilapia) i stor skala i en periode (på Filippinene). Kan derfor en del om ciklider, men altså, det var i store dammer og ikke i et lite akvarium... To ulike verdener. Ciklider er jo noen seige jævler, og tåler mye rart, men god plass er de, etter min erfaring, ganske avhengig av. (bilde fra tilapia oppdrettet jeg jobbet på, sortering av yngel før utsett i dammer)
Hvis du vil ha ciklider så kan du jo prøve deg på Neolamprologus multifasciatus. De er en veldig liten art ciklider fra Tangyanika som yngler i sneglehus.
Hvis ikke så liker mange av de levende fødende fiskene hardt vann, slik som guppyer, endlere, platy, mollyer (ferskvann), variatus platy og kanskje spesielt sverddragere.
Tilfeldig bekjentskap
© HaakonH
Reklame for plussmedlemskap