Ubedt innbygger..

Hei!
Jeg har et nytt akvarium under innkjøring, har plantet det og driver nå og kjører for å få nitrogensyklusen i gang..

Nå har jeg oppdaget en ubedt innbygger som virker å stortrives i akvariet, sjekk vedlagt bilde. Rutenettet er 5mm, så denne er litt mer enn det. Den har føtter å gå med, og kravler omkring med en fart på 2-3 millimeter i sekundet. Det er flere av den...

Så da er spørsmålet: Er det noen som vet hva dette er? Er den til skade eller blir den fiskemat når fisker flytter inn? Eller må jeg få dem vekk før jeg kan fylle på fisker?

...bittelitt bekymret her...

Stig
Har vel ikke føtter, det er en snegl
Plussmedlem
Yes, det der er en vanlig damsnegl.
Fullstendig ufarlig, og tvert imot en velkommen "avfallsspiser" hos meg. Din ubudne gjest kom nok inn med plantene, som egg.

Det er ikke mange fisk som eter disse (mest pga skallet), men det er noen. De mest kjente er kulefisk, diverse botia, noen maller og også større guramier kan finne på å prøve seg på dem.
Takk for beroligende tilbakemelding!

Det er også interessant å lese at denne skapningen ikke gjør skade, tvert om, men hvordan regulerer jeg mengden? Det virker som de trives godt i karet, det dukker opp noen hver dag nå, selv om jeg har et NO2-nivå utenfor skalaen på nitrittmålingene mine....

Tester nå med en agurkbit for å se om den tiltrekker seg sneglene, men foreløpig har bare en stilt opp der...
Plussmedlem
StigØ
Takk for beroligende tilbakemelding! Det er også interessant å lese at denne skapningen ikke gjør skade, tvert om, men hvordan regulerer jeg mengden? Det virker som de trives godt i karet, det dukker opp noen hver dag nå, selv om jeg har et NO2-nivå utenfor skalaen på nitrittmålingene mine.... Tester nå med en agurkbit for å se om den tiltrekker seg sneglene, men foreløpig har bare en stilt opp der...


Damsnegler er hardføre skapninger, så litt nitritt tåler de. I tillegg kan damsnegler puste atmosfærisk luft, så nitritt vil ikke skade eventuelle gjeller som hos fisk.


Beste måten å regulere de på er å regulere mattilgangen og manuelt fjerne dem og eggsekkene du etter hvert vil se på planter, glass og dekor.

Agurken blir nok satt pris på, skal du se. Særlig når den har ligget en stund og begynt å gå i oppløsning.Plussmedlem
Jeg har også feilidentifisert krabaten, ser jeg nå.

Det der er en blæresnegl, og ikke en damsnegl. Ser det pga de lyse prikkene i skallet.
Det spiller for så vidt ingen rolle, da de opptrer og lever på samme måte uansett hvilken type snegl det er.
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap