260l akvarie hjelp

Har 260 l akvarium har begynt og tenke på fisk sånn som platy og guppy har også alge problem på sanden og rota mi.



Alle tips er hjelpsomme
Er det et nytt akvarium?
Hvor lenge har du på lys?
Bruker du flytende næring til planter?
Det er cirka 2 og en halv uke og 1 og en halv uke med fisk.Lyse går på cirka 8 om morningen og av i 8 til ni tida om kvelden på en vanlig dag .Det har blitt mye bedre nå og plantene har vokst kjempe raskt og jeg bruker ingen gjødsel.
Platy
Platy er fine innkjøringsfisker. De spiser alger. Molly er også fisker som spiser alger. Ellers kan det vaere lurt med et par Ancistrus algespisere. eller en liten gruppe Siamesisk algespiser. (SAE) Fem seks eller flere. Pass på å ikke fore for mye. Noen Pansermaller til bunnen er også morsomme fisker. De billige er som oftest lettest å holde liv i. Disse og Ancistruser må ha mat som synker. Mallene vil også ta litt flakfor som havner på bunnen men må ha tabletter som synker. To tre tabletter pr. fem maller er nok. Jeg anbefaler deg å ha minst fem av dem. De enkleste typene kan en også oppleve å få avkom av. Ancistruser er notoriske eggtyver. om det er mye planter i karet kan likevel noen av yngelen stikke seg bort og overleve. Gled deg til en koselig hobby og velg og vrak blant fisk av omtrent samme størrelse. Hvis du skal ha Acistrus, er det lurt at hvert individ får minst en hule. Om du er så heldig at de blir et par er det nokså lett å få fram yngel på erter av den frosne typen som du tiner og tar skallet av eller salatblader. Pass igjen på å ikke fore for mye. rester av salatblader må fjernes. Lykke til.
Johannes Steen
Det er cirka 2 og en halv uke og 1 og en halv uke med fisk.Lyse går på cirka 8 om morningen og av i 8 til ni tida om kvelden på en vanlig dag .Det har blitt mye bedre nå og plantene har vokst kjempe raskt og jeg bruker ingen gjødsel.


Når det kommer til algeproblemet kan det hjelpe å redusere lystiden i tanken. Gjerne prøve på 8 timer lystid. Det er nok dette som vil gi mest utslag.

Nye akvarium oppsett har ofte tendenser til å få en algeoppblomstring. Gjerne fordi akvariemiljøet ikke er stabilt. Overmating kan også bidra til økt algevekst.

Alger er noe en alltid vil ha noe av i akvariumshobbyen. Mnnge synes disse er i veien, noe alger er dog bra for akvariumsmiljøet da de er med på å spise noe av avfallstoffene i tanken.


Plussmedlem
Du bør ikke kjøpe noen flere fisk enn du allerede har før filteret er innkjørt.
Hva slags filter har du? Det ser litt lite ut til 260 liter.
Som allerede anbefalt så bør du redusere timene du har på lys.
Tilfeldig bekjentskap
© Trym Andreassen
Reklame for plussmedlemskap