Fisk forsvinner en etter en

Hei, vi er ganske nye til akvariumshobbyen og har fått et problem som gjør at vi nesten mister helt lysten til å fortsette. Akvariumet vårt en innkjørt, og vi har hele veien introdusert nye fisk, testet godt for omtrent alt (ammonium, nitritt, nitrat, ph, gh, kh, co2) Det meste vi har målt som er noe for høyt har bare vært siste uken og er nitrat på 10-12 mg/l og dette er fordi drikkevannet vårt har hatt samme målinger. (tidligere har vi naturlig byttet vann en gang i uken og nitratet har ligget under 10 mg/l.

Det er et 80 liters akvarium, med en del planter (som får nye blader i ny og ned).
Ph: stabilt på 8
Ammonium: 0 (målt regelmessig, ingen utslag)
Nitritt: 0
Nitrat: Alt under 10 (Vi har hatt målinger på nitrat på rundt 10-12, men bare vært siste uken, dette pga. kranvannet har inneholdt samme nivå).

Vi innførte ganske nylig noen kardinaltetraer, og tok vannbytte 2-3 ganger i uken, fordi nitratet ikke gikk ned (testet senere at det var kranvannet).

Fiskelisten før:
2 honninggourami
3 pygmé corydoras (mest sannsynligvis gamle da vi kjøpte de)
10 kardinaltetra
1 liten snegle
8 kirsebærreker

Så mistet vi over noen dager 2 pygme corydoras, som forsvant en etter en sporløst forsvunnet. Vi testet for ammonium, ingen utslag. Fant ingen kropp. Den vi mistet først hadde ganske rar atferd første dagen og vi mistenkte at dette kunne være den ikke tålte overgangen til nytt akvarium da den døde noen dager senere etter introduksjon (drip-acclimation). Da den neste lille corydorasen forsvant(dager etter) endevendte vi hele akvariumet, lette i filtre, under dekor, lette litt i sanden (Vi forventet kanskje at det skulle ligge noen form for rester igjen, men nada. Dagen etterpå finner vi heller ikke den ene sneglen i akvariumet vårt, som vi synes er utrolig rart. Noe tidligere har vi mistet kirsebærreker, og ser at det har vært dumt å ha de i akvariumet med gouramiene, så en midlertidig løsning til den nye tanken blir innkjørt har vært å lage masse gjemmeplasser og mate de steder der ikke andre fisk kommer til. Kirsebærrekene var det andre dyrene vi kjøpte, og vi hadde ingen inntrykk at de ikke kunne gå med honning gouramier. I starten sjekket vi veldig godt etter aggressiv atferd eller interesse fra gouramiene på kirsebærrekene, men de kunne ikke bry seg mindre. Har foreløpig aldri sett noe interesse for andre dyr fra gouramiene vi har (Ser det kan være mulighet, men synes det virker noe usannsynlig. Vi har brukt mange timer, dager foran og aldri lagt merke til noe. Så må dette ha skjedd på nattestid.

Ettersom vi mistet 2 pygme corydoras, og de egentlig trenger større flokk (butikken kom ikke til å få flere inn og hadde de i en evighet så tenkte da vi kjøpte de at de kunne få det fint i et mer naturlig og større habitat (tanken vår har en hel del planter. og vannverdiene har alltid vært veldig gode). Så bestemte vi oss for å kjøpe en stimfisk (cardinaltetra) som planen var å overføre til en større tank i fremtiden (bit av basillen). Samtidig fordi ingen av dyrebutikkene i nærheten hadde pygmecorydoras, tenkte vi at en stimfisk kanskje ville være med på å gjøre det bedre for pygmecorydorasen som ble alene. Noe vi har hatt rett i da vi finner den svømme i samme stim. Vi skulle helst hatt flere pygmecorydoras, men nå er vi mer skremt av hele greia. For i dag våknet vi til at en kardinaltetra på mystisk vis er borte.

Jeg har søkt i evigheten om honning gouramier kan drepe kardinaltetra(men de fleste sier kardinaltetra går fint overens med honning gouramiene). Og vi finner generelt lite, og ser ingen tegn til aggresjon/interesse av honning gouramiene mot kardinaltetrnene. Heller ikke at kardinaltetrnene er redde for honning gouramiene.

Annet som kan være viktig å vite:
* temperaturen vår har siste uken vært mye høyere enn den har vært innstilt på (ligger oppe i 27 grader(Mest rundt 26 grader, og vi har stilt den på 25 (vi har til og med byttet varmekolbe), sjekket temperaturen i rommet som er lavere enn i akvariumet. puttet i isbiter (hvem skulle trodd en hadde problemer med dette midt på vinteren). Men de fleste fiskene skal ligge rundt den temperaturen uansett (er nok ikke bra for rekene - og er en annen grunn til at vi har et annet kar som driver med innkjøring (skal bli rekekar)).

* Vi har sand for cicklider som bør være trygt for corydorasene å grave i

* Det er ingen hvite prikker på noen fisk, men honning gouramiene våre har "klødd seg" mot gjenstander (dog ingen synlige utvendige kryp). De har hatt noen litt mindre svarte skjell, som har blitt normalfarget over tid.

* Vi har en hunngourami og en hanngourami som ikke viser aggresjon

* Hann gouramien har vært mye stresset (vi fikk 2 hanner i starten og han begynte å svømme på glasset, når vi bekreftet at det var to hanner vi hadde, så byttet vi inn den ene til en hunn (viktig å bemerke seg at dette skjedde før vi la til pygme corydorasene og kardinaltetrnene til).

* Vi har en luftpumpe som står på hele dagen og natten, i tillegg har vi et innført filter, men vi la også i et nytt filter(for å kjøre inn det andre akvariumet kjappere). Både gouramiene og pygme corydorasene går til overflaten for å hente luft, det gjør ikke de andre. Ser ingen atferd der fisken svømmer opp mot overflaten fordi det er lav o2 i vannet.

* Sist men ikke minst dette har gått over lengre tid, vi har ikke lagt til alle fiskene over bare noen uker, dette har foregått over flere måneder. Ville bare nevne dette da jeg selv ser det kan tolkes som om vi har forhastet oss med fisk. Det eneste vi har vært mest usikre på har vært kardinaltetrnene da de var et såpass stort antall (10), derfor innførte vi de i en periode der vi kunne ta hyppig vannpytter om nødvendig og testet hyppig for ammonium og nitrat.

Oversikt over fisk og reker vi har mistet:
Vi har mistet:
4 reker
2 pygme corydoras
1 kardinaltetra

Noen som kan hjelpe oss ? Er det noen sykdommer vi bør være obs på (Vi har sett etter hvitprikk - men kan ikke se tegn på noen fisk. Alle fiskene har fine finner (ingen tegn på biting fra andre fisk). Vi er veldig fortvilet og vet ikke hva vi skal gjøre.
Mer info
* Vi har ikke funnet noen av fiskene på gulvet om de skulle ha hoppet ut (er åpning i lokket, men for det mest lukket)

* GH mellom 4-6 og kh mellom 5-7 på målinger
Plussmedlem
Ikke lett å gi noe svar.
Det du ikke skriver noe om er hvordan du gjør når du tilsetter ny fisk.

Er karet godt innkjørt er det null problem å tilsette 10 kardinaltetra samtidig. Det som derimot er et problem er en ph som du oppgir til 8. Dette er skyhøyt over hva kardinaltetra (og også corydoras pygmeus) skal ha for å trives.
Hvis disse har gått i tilnærmet korrekt ph i butikken vil påkjenningen ved å bli flyttet til så høy ph være stor.
Ph- skalaen er ikke som en gradestokk hvor forskjellen fra 6 til 7 knapt er merkbar, den er logaritmisk.

PH angis ved hjelp av en logaritmisk skala som går fra 0 til 14, der pH 0 er sur, pH 7 er nøytralt, og pH 14 er basisk (alkalisk).
Det at skalaen er logaritmisk, betyr at pH 6 er 10 ganger surere enn pH 7, og dermed 100 ganger surere enn pH 8.

Både kardinaltetra og Corydoras pygmeus skal ha ph ned lavt på 6 tallet....

Det å miste noen få reker i et kar ser jeg nesten på som urelevant, dette er noe som alltid vil skje, og av 1000 forskjellige årsaker. Og selv kardinaltetra kan ta livet av kirsebærreker....
milo
Ikke lett å gi noe svar. Det du ikke skriver noe om er hvordan du gjør når du tilsetter ny fisk. Er karet godt innkjørt er det null problem å tilsette 10 kardinaltetra samtidig. Det som derimot er et problem er en ph som du oppgir til 8. Dette er skyhøyt over hva kardinaltetra (og også corydoras pygmeus) skal ha for å trives. Hvis disse har gått i tilnærmet korrekt ph i butikken vil påkjenningen ved å bli flyttet til så høy ph være stor. Ph- skalaen er ikke som en gradestokk hvor forskjellen fra 6 til 7 knapt er merkbar, den er logaritmisk. PH angis ved hjelp av en logaritmisk skala som går fra 0 til 14, der pH 0 er sur, pH 7 er nøytralt, og pH 14 er basisk (alkalisk). Det at skalaen er logaritmisk, betyr at pH 6 er 10 ganger surere enn pH 7, og dermed 100 ganger surere enn pH 8. Både kardinaltetra og Corydoras pygmeus skal ha ph ned lavt på 6 tallet.... Det å miste noen få reker i et kar ser jeg nesten på som urelevant, dette er noe som alltid vil skje, og av 1000 forskjellige årsaker. Og selv kardinaltetra kan ta livet av kirsebærreker....


Vil tro vi har vært nøye med innføring av fiskene, vi har benyttet oss av drypp akklimatisering for å være på den trygge siden. Dessuten har vi forhørt oss med butikk som har hatt fiskene i samme ph som oss (som er normalt kranvann i kristiansandområdet). Vi spurte til og med da vi skulle skaffe oss disse fiskene for å være sikker på om det gikk fint, og de mente at stabil ph var viktigste, og at de ikke selv hadde noe problemer med å ha fiskene i denne ph'en (ph vår har vært stabil hele veien). Fordi ph er så høy har vi tilsatt catappablader som har lagt en stund, men dette har ikke utgjort noen forskjell på målingene våre. Ut i fra denne informasjonen trodde vi at ph ikke skulle være et problem, men kan hende det vil være det uansett??
Tilfeldig bekjentskap
©
Reklame for plussmedlemskap