Er 50 neon tetta for mange?

Lurte på om 50 neon tetra, 3 dverggurami (1 hann og 2 hunner),
6 corydoras og 2 ancistrus blir for masse for 120 liter. Det høres så masse ut man skal vist gå bra.
Plussmedlem
Hei.

Det korte svaret er at det ikke er det.

MEN - det er en del hensyn som må tas hvis man velger å ha så mange fisk i et så lite akvarium.

Filtreringen må være veldig god for å håndtere avfallet fra fiskene, i tillegg til evt uspist mat. Med så mange neontetra er det også lett å overse en eller to som har dødd. Disse vil kunne gi nitritt- og sykdomsoppblomstring.
Videre vil man være ekstra sårbar i forhold til nettopp sykdomsutbrudd på grunn av stor tetthet, særlig stressrelaterte sykdommer som hvitprikk, soppinfeksjoner o.l.

Man kan også få en utfordring med å få nok fór til alle. Så du må belage deg på å fóre med forskjellige varianter. Noe som flyter for neon'ene og malletabletter og annet som synker hurtig for de på bunnen.

Innredningen bør være tett med planter og for guramiene sin del gjerne også med flyteplanter. Her er det viktig å få fiskene til å føle seg så trygge som mulig for å dempe stress.

Så må man være årvåken som akvarist for å ta eventuelle sykdomsutbrudd så tidlig som mulig.

Hvis man lykkes med disse punktene, så skal man kunne ha disse fiskene i 120 liter. Det krever at man planlegger godt, men er ikke umulig.
Ville bare legge til at du ikke kan ha i alle fiskene samtidig. Infør gradvis så filterbakteriene får tid til å holde tritt. Bør og holde et øye med vanverdiene i starten spesielt nh3,no2,no3
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap