Blekede felter på hodet av slørhale - tips/hjelp?

Hei, er ny i forumet og er takknemlig om noen har tips: Har 7 slørhaler i 350 l tank (denne tanken har jeg hatt i ca 6mnd, hadde 2 av dem som i en mindre tanke før, men de fikk 5 barn, så måtte bytte, barna er fortsatt ganske små). Har ikke hatt noe problem med tankene annet enn diatomer ("brunalger"), som jeg vasker en del av og bytter mye vann pga. Bytter 1/3 til halvparten av vannet hver uke, og har testet nitritt (tetra test, laveste nivå
Blekede felter på hodet av slørhale - tips/hjelp?
Hmm, beklager innlegget ble kuttet: Den eldste slørhalehunnen har de siste ukene fått noen blekere felter på hodet. Disse synes ikke så godt i alle lys, klart ikke ser ut som sopp, hun spiser godt og er veldig aktiv. Nå synes jeg de blekede feltene/flekkene mulig har blitt noe større. Så slo det meg om det kunne være columnaris og noe som burde behandles? I så fall hvordan?På bildene over, det ene, tatt forfra, synes flekkene på siden av hodet (hennes høyre side), mens de ikke vises så godt på bildet tatt fra siden. Takknemlig for tips om hva dette kan være og om jeg burde forsøke å medisinere det. På forhånd takk for innspill!
Fargeforandringer hos gullfisk er ikke alltid sykdom, det kan også være helt normalt. Hva som er tilfellet her, tør jeg ikke svare på.

Innlegget ditt ble sikkert kuttet fordi det inneholdt er et "mindre-enn"-tegn,
altså dette: <

Akvaforum har "alltid" hatt problemer med å vise innlegg som inneholder det tegnet, sannsynligvis fordi det også brukes til å markere begynnelsen på en HTML-tag.

Jeg fikk til å skrive tegnet ved å legge inn koden & lt ; (uten mellomrommene) men merk at hver gang du forhåndsviser eller redigerer tegnet så må du endre det tilbake fra < til & lt ; ... eller så forsvinner resten av innlegget ditt neste gang du lagrer eller forhåndsviser ... så det er gjerne like greit å bare unngå det helt.
Takk for svar
Jeg vet at fargeforandnirnger kan forekomme, men trodde ikke det var så vanlig hos orange slørhaler. Takk for tips som tegnsetting, det tenkte jeg ikke på! Jeg er bare veldig glad i denne fisken, og er redd for å overse noe som plutselig kan bli verre. Har du noen erfaring med Columnaris? Er det mulig at det går sakte over flere uker uten at almennstilstand blir betydelig dårligere? Ikke så lett å forstå om det kan skje ut fra det jeg har lest. Ingen av de andre fiskene har noen sykdomstegn, men noen har fra tid til annen hatt enkeltstående hvite prikker som har forsvunnet av seg selv (ikke hvitprikk, typisk en hvit sak ytterst på halen). De ligner ikke på de jeg har sett hos denne hunnen overhodet.
De gangene jeg har vært borti columnaris, har det vist seg som små strukturer utenpå huden. Hvis det bare er fargeforandringer i/under huden, så ligner det ikke på det som jeg har hatt erfaring med.

Regner med at du fôrer med karbo-rikt gullfiskfôr og ikke proteinrikt "generell tropisk fisk-fôr". Vannbytterutinene dine har jeg heller ingenting å si på, så hvis fisken har noen slags begynnende sykdom så har den nok gode forutsetninger for å bli frisk av seg selv.
Takk for svar, jeg får vel se an litt til, det er vel mest sannsynlig ikke columnaris i og med at det ikke synes å ligge utenpå. Hva gjelder for, så får de flak og pellets til gullfisk, ja, men det kan kanskje være en idé å forsøke å bytte formerke. De virker å ha omtrent samme innhold, men jeg får sjekke litt hva som finnes. Det foret de får nå er jeg ganske sikker på at er en årsak til at det blir oppvekst av diatomer også, så enda en grunn til å gi det et forsøk.
Tilfeldig bekjentskap
© Håkon Kolderup
Reklame for plussmedlemskap