Plass til løvehodeciklide i kongo kar?

Hei forum, da har man startet opp igjen kar etter flere år med for liten plass. Har satt opp et 260l juwel vision. Oppgradert til Eheim Pro 4+e 350 utvendig filter og en sirkulasjonspumpe, så skal være god filtrering.

Tanken er å prøve på kongo-biotop (ish)

Foreløpig har jeg oppi:

7stk Vanlig kongotetra (foreløpig små)
2stk Bulldog pleco (små)
1stk Brun Knivfisk (typ 10cm)
1stk Storprikket Synodontis / kan muligens være Njassae men litt usikker (viste seg å være ganske stor ved ankomst... Se profilbilde)

Jeg har planer om å supplere med ca 5 til afrikanske tetra, litt etter hva man kan få tak i i disse tider. Enten Phenacogrammus aurantiacus, eller en annen variant av kongo tetra.
Tenker også å ha en buskfisk, enten Microctenopoma ansorgii eller acutirostre.

Så er spørsmålet om det også er rom for et par med Løvehodeciklider, eller om det blir for trangt? Karet er innredet med god åpen svømmeplass, planter stort sett på rot, og røtter og steiner/huler på kanskje 1/3 av bunnen (bilder kommer når jeg har fått innredet skikkelig med plantene.) Om det er noe som tar plass er det foreløpig synodontisen. Selv om den er vennlig og ikke terretoriell enn så lenge, gjør den litt mye utav seg når den er ute etter nattmat, da den er nokså kraftig

Noen som har innspill? Eller andre tips til arter som kan passe oppi med resten her, gjerne med noe farger.
Plussmedlem
Hei, André.

Jeg har ikke inngående kjennskap til samtlige av disse artene, men om jeg ikke tar feil er det flere av dem som er ganske så revirhevdende.
Jeg tror kanskje du i det minste bør begrense deg til enten buskfisk eller løvehodeciklide.

Sammensetningen er også stort sett arter som blir 10 cm+, noe som fort fyller opp en 260 liter. Jeg skal ikke si det ikke kan gå bra, men jeg ville nok tenkt at nok er nok.

Jeg ser heller ikke at de alle passer sammen behovsmessig mtp temp og generelt miljø. Noen trives best i varmere, litt stille vann mens f.eks. bulldogmallene liker gjerne litt kaldere vann med en del strøm.

Jeg kan ikke gjøre vurderingen for deg, og du kjenner dine fisk og ditt akvarium best. Så du får ta den endelige avgjørelsen. Jeg vet hva jeg ville gjort, men det finnes få fasiter i akvariehobbyen.

Lykke til.
Takk for kjapt og konstruktivt svar. Jeg har også på følelsen at det er passe med de jeg "iallefall" skal ha, selv om det 'kunne gått'.

Var faktisk ikke klar over dette med bulldogen. Jeg holder rett under 24C i karet og det har gått bra så langt, selv om de er nokså sky.

Men hvordan kan det gå å mikse to arter av Microctenopoma eventuelt? Av det jeg kan finne ut er de ikke spesielt revirdannende om man bare har en hann av hver...
Plussmedlem
André. L
Takk for kjapt og konstruktivt svar. Jeg har også på følelsen at det er passe med de jeg "iallefall" skal ha, selv om det 'kunne gått'. Var faktisk ikke klar over dette med bulldogen. Jeg holder rett under 24C i karet og det har gått bra så langt, selv om de er nokså sky. Men hvordan kan det gå å mikse to arter av Microctenopoma eventuelt? Av det jeg kan finne ut er de ikke spesielt revirdannende om man bare har en hann av hver...


Bare hyggelig.

Det ærlige svaret er at det vet jeg ikke. Men - de er anabantider, altså av samme biologiske familie som mer kjente akvariefisk som gurami og kampfisk. De er i stor grad boblereirrugere og vil være revirhevdende. Det er derfor nærliggende å tro at de kan opptre med en viss aggresjon mot hverandre.
Men som sagt, jeg vet ikke. Dette er bare en "guess-timation", altså gjettverk fra min side.
Tilfeldig bekjentskap
© RHD
Reklame for plussmedlemskap