Planlegger 400l og trenger planteforslag

Jeg driver å planlegger ett 400l kar (sparer på harde livet ) og trenger noen til å veilede meg litt i plantejungelen.
Skal ha mye tetra i karet. Synes de er finest i litt dempet lys og vil derfor ikke kjøre med den kraftigste belysningen.
Jeg bruker litt enkel co2-tilførsel ved hjelp av gjærsats i det karet jeg har nå og er veldig fornøyd med det. Vil derfor bruke det i 400l også.
Vannverdiene vil sannsynligvis bli omtrent eller litt høyere enn det som er i kranen min. Dvs ph på 6.9, kh på 2 og gh på 3. Temperatur mellom 25 og 29.
Den eneste planten jeg er sikker på at jeg vil ha er Nymphea Zenkeri og Proserpinaca palustris cuba.
Det jeg trenger tips om er planter som passer på sidene og bak og som dekker litt og som ikke trenger å beskjæres hver uke. Rene kinder-egg-ønske dette.
Har pløyet plantebasen flere ganger, men ikke helt lett å vite hva som passer uten å ha prøvd det ut. Setter min lit til dere der ute.
Tante Astrid
Jeg bruker litt enkel co2-tilførsel ved hjelp av gjærsats i det karet jeg har nå og er veldig fornøyd med det. Vil derfor bruke det i 400l også.





er det greit jeg bryter inn her og spør hva Gjærsats er fornoe? Om hvordan du gjør det? Har selv lurt på å tilføre litt co2, men har jo ikke snøring på noe som helst...
Så jeg sluker til meg alt jeg kommer over her inne.. hehe

Hilsen Hilde c",)
gjærsats er noe som man bruker i hjemmelaget co2 anlegg. denne linken er til bjarnes hjemmeside hvor han beskriver hvordan du lager ett slikt. Beskrivelsen ligger under artikler (Hjemmelaget CO2-apparat for bedret plantevekst i akvariet ). Håper det er greit at jeg legger den ut her. Han er moderatorher og jeg kjenner han ikke, men jeg har prøvd dette opplegget og det funker her i huset. Takk Bjarne
Takk Elin.
Den løsninga var jo helt genial
men det er kun for bedre plantevekst en trenger co2?
co2 hjelper ikke for noe annet? Eller.. Vet jeg har lest noe om det her inne, men husker jeg? Neh. ikke bare bare med teflonhjerne.. ingenting som fester seg.. hehe..

pst.. hvor får en tak i brusesten?

Hilde

Med på kjøpet ved å tilføre CO2 får du redusert pH. Man bør ha brukbar bufferevne(kH) på vannet før man begynner å tilføre CO2. Hvis ikke risikerer man at pH svinger.
Hysteria
men det er kun for bedre plantevekst en trenger co2? co2 hjelper ikke for noe annet?


Det er plantene som kan nyttiggjøre seg Co2, ja. Fiskene trenger det ikke. Co2 er det vi som levende vesener puster UT, mens det er oksygen vi trenger når vi puster inn. For mye Co2 er dermed skadelig for fiskene, de kan få pustebesvær.

Og som Geir nevner så vil Co2 sette ned ph-verdien.

Tenkte jeg skulle prøve meg på denne Co2'en selv en dag snart, for første gang Har lyst på et slikt flott plantekar som jeg har sett så mye fine bilder av. Men som nybegynner på Co2, foretrekker jeg å starte i et kar der jeg ikke har fisk....foreløbig. Når jeg ser jeg har kontroll på det, så kan jeg ha fisk i. Er litt pysete, jeg da... har lest at når man først bommer eller gjør tabber med Co2, så får det følger for de som puster i karet (altså fiskene).

Jeg har dette settet: Dupla Co2 sett Omega, som bygger på det samme prinspippet med gjæring o.l. (bare her får du et ferdig pulverbrygg til å putte oppi)
Så jeg slipper å lage flasken og utstyret selv, det følger også med en liten pumpe som sprer Co2'en i karet.

Nå gjenstår det bare å manne seg opp og sette det i drift da...
<img src="http://www.valenta-aquaristik.de/v_shop/bilder/produkte/dupla/co2omega.jpg"/img>
Tusen takk for svar folkens..
Tror jeg drøyer den co2 greia siden jeg har laaaaaaaaaav ph i vannet her, må jobbe for å få den opp ved hvet vannskifte...

Håper ikke Tanste Astrid blir sinna på meg nå siden jeg har dradd ut tråden for henne...

Av bakgrunnsplanter liker jeg bare bedre og bedre de storvoskte vallisneriaplantene. Vokser fort\ villig, uten store krav til lyset. De største artene blir riktignok lange som ett vondt år (har målt bladlengder på godt over 2,5 meter!), og må derfor av og til kortes ned litt.
Selv tar jeg bare å river bladene rett av, slik at dem ikke skygger så alt for mye for plantene under.

Hos meg trives disse plantene svært godt under alle forhold, og sprer seg godt. En kan derfor tjene noen kroner på å selge slike planter til andre akvarister 10 kroner her og 10 kroner der, vet du
Den planten jeg har best erfaring med av disse, er den som kalles for kjempevallisneria
Om du ønsker noe som ikke blir så lang, finnes det vallisneria-arter i alle ønskelige lengder
Jeg har en Nutrafin co2-diffusor som jeg kjøpte hos Tropehagen. Den består av en liten beholder og en slange som fører til ett lite brett. Det er dette brettet som settes i karet. Det er utformet slik at boblene er nødt til å gå siksak og dermed får lenger tid til å overføre co2 til vannet. En får kjøpt refill til disse men det er kjempedyrt! Jeg bruker en halv liter lunkent vann, en halv teskje tørrgjær og en litt full teskje med bakepulver og det er minst like bra og mye billigere! I tillegg har jeg kjøpt meg litt ekstra slange og tømt en stor Idun ketchup-flaske og kjører nå dobbelt på samme brettet. Ved å bytte annen hver gang blir det en jevnere tilførsel. Jeg har dette i ett 180-liters kar og plantene klarer seg nå med mindre lys og holder seg likevel kjempefine! Upraktisk å slå dette av på natt, men har enda ikke merket at fiskene har problem med det.
Takk for tips om vallisneria. Har forsøkt det tidliger og da døde de for meg, men kanskje det ble for lite lys for dem den gangen. Har tenkt litt på Ludwigia repens men det vil kanskje bli litt varmt for dem?
Og jeg er absolutt ikke sint på deg Hysteria!
Opps! Glemte at det skal være en halv dl sukker også i gjærsatsen!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap