hvilke planter?

Vi skal nå kjøpe nye planter til akvariene våre. Men hvilke planter bør vi ha??? Vi skal ha masse nye planter(eller hvor mange er lurt?) til vårt 310 liter og ihvertfall 1 63 liter, det kan være at det kommer inn et til på rundt 60-100 liter og da må vi ha planter der og.
Men hvilke planter bør vi satse på i
310l: her er det to store praktbotiaer, to sjokolademaller, to plecoer, ca 5 stk skjørtetetra, 5 stk. norsk flaggtetra, pansermaller. et par sølvhai og en værål.

i 63l: en kampfisk, 5 kileflekkrasbora, et par pansermaller, ancistrus. For tiden er sølvhaiene og værålen oppi dette akvariet, da de er for små til 310 liter``n.



Ser aquamania har siste bestillingsdag om 5 dager så håper det er noen som er litt raske å svare

Hvor mye planter bør vi ha i hvert akvarie? vet jo at dette kommer av på planten, hvordan/hvor mye fisk,osv, men sånn ca..
Hvis du går inn på plantebasen så kan du legge inn ønsket høyde, vanskelighetsgrad, lysbehov og lignende der, og søke frem passende planter. Vanskelig å anbefale noe spesifikt siden smaken er så forskjellig

Når det gjelder mengde planter så anbefaler mine akvariebøker at ca 80 prosent av bunnarealet er dekket av planter. Jeg synes kanskje dette blir i meste laget, spesielt hvis en har fisk som trenger litt svømmeplass. Så lenge en skifter vann ofte og jevnlig, er mengden planter et spørsmål om hva en foretrekker

Husk også at de fleste stengelplanter, og en del andre også, kan formeres med stiklinger så en trenger nødvendigvis ikke fylle opp karet med planter med en gang. Det er også smart å ikke ha altfor mange forskjellige planter i karet. Færre plantetyper gir ofte et ryddigere inntrykk.

Håper dette hjelper dere et stykke på vei
Tilfeldig bekjentskap
© Kjell Begby
Reklame for plussmedlemskap