Problemer med sverdplanter bleherii og tenellus

Hei. Lurer på om noen kan øse av sin kunnskap på bakgrunn av følgende.
Har satt opp et akvarium 220 l. for 14 dgr. siden. Vannet er bløtt, mosseregionen, men har ingen vannverdier å vise til. Fisken trives bra, blå acara har lagt egg. God gjennomstrømning.
Problemet er at det er kommet brune flekker på bleherii. Tenellusen vokser bra, skyter avleggere, men flere av de nye bladene er brunlige, bronseaktige. Bunnmateriale er sand, gjødsler ikke. Temp. 25,5gr. Bruker filter og luftestein. Belysning 2 stk. 90 cm dagslysrør.
Hva er feil??
Bildene av sverdplanten, Echinodorus bleheri, viser typiske brunalger.
Det er helt vanlig at man får brunalger i de første ukene et akvarium er i drift. Det er en typisk "oppstarts-alge" De forsvinner av seg selv etterhvert, det er ikke noe problem man behøver å gjøre noe med.
Dersom du likevel ikke orker å se på dem så er de lette å fjerne, bare gni lett på bladet med tommelen så blir det borte. Det vil nok komme noen nye nå i innkjøringsfasen av akvariet, men som sagt; de vil bli borte helt av seg selv etter noen uker.

Brunalger kan også oppstå i noen innkjørte akvarier, da er det stort sett for dårlig belysning som er skylden.
Takker for svar, men de nye bladene som kommer på denne planten er veldig lyse grønne, litt gjennomsiktige. Og hva med tenellusen? Det synes kaskje ikke så godt på bildet, men de nye avleggerne har en hovednerve som er grønn mens det på begge sidene er brunt/bronseaktig farge??

Næringsmangel. Sverdplanter i Echinodorus-slekten trekker næringen sin opp gjennom røttene, så du må gi dem plantenæringstabletter eller kuler, stukket godt ned i sanden rundt hver plante.

Halvt gjennomsiktige blad tyder definitivt på næringsmangel.

Du kan bruke (for eksempel) denne plantenæringen fra Tetra, eller denne fra Amtra.
Sverdplanter er spesielt glade i Lateritkulene fra Amtra
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap