Svarte tråd alger på planter

Håper dette er rette plass å spøre!

Jeg har fått svarte tråd alger på mine planter i akvariet. Lur på, hvis jeg tar bort de synlige blad med tråd aler, og flytter plantene i et annet akvairum ,er da algene borte, eller kan de komme tilbake på planten uten at jeg ser flere tråd alger, etter bladene med synlige trådalger er borte.

Håper noen skjønner hva jeg mener her, og kan hjelpe raskt.
Sorry for alle skrive feil. Jeg har lese skrive vansker.


På forhånd takk for alle svar og tisp
Hei, etter min erfaring vil det å fjerne bladene med algene på bare være en midlertidig løsning.

sitat fra artikkel om alger :
Skjeggalger

Fester seg som forgrenede, grønnsvarte til gråe tråder i hele akvariet og spesielt på plantenes blader oftest nærmest lyskilden. Årsaken ligger trolig i et høyt innhold av fosfat pga. mye avfallsstoffer i vannet som fører til overgjødsling. Kan og dukke opp pga. CO2-mangel. Skjær bort angrepne blader, oftere delvannsbytte i perioden, sett inn flere hurtigvoksende planter. Algeetende fisk som Crossocheilus siamensis skal være effektive på denne algetypen hvis de ikke får for mye vanlig fôr
.

har brukt siamesisk algeeter mot disse med hell + mindre fôr og kortere lystid.
Ut fra ditt svar, tror jeg at jeg har skjønt jeg kan ta bort angrepne blader og sett ned planten igjen i nytt akvarium og grus som jeg skal starte nå? Eller kjem da disse algene tilbake, at de sitter fast på blader og røttene til planten, uten jeg ser de?

Jeg beklager så mye, jeg fikke ikke med meg at du skulle flytte planten til et annet kar - sorry :-P . Jeg vil tro at du kan flytte den etter å ha fjernet og skylt bort alt av trådalger fra planten som er angrepet, og ikke overforer i det nye karet så skal de bli borte.
Takker! Det går bra.

Hvis noen er helt sikker på dette, ønsker jeg høre fra dere også. ER så dumt om jeg flytter de og så får jeg samme plagen i det nye akvariet.
Dersom plantene er nogenlunde hardføre, kan du ha dem i et klor-bad før du putter dem i det nye akvariet.

Ta i så fall 3-5 korker med klor i en bøtte med vann. La plantene ligge der i en 5 minutter. Skyll og plant.
Tilfeldig bekjentskap
© Norman Behr
Reklame for plussmedlemskap