Fem Adolfoi ut av skallet, samme dag som to av damene legger nye egg!

Kan det bli mer gøy da, fem av eggene jeg plukket ut for noen dager siden, er ute av skallet, og har gjemt seg under en sten.

I dag ser jeg to damer i lekskaret, som kniper analfinner, med egg i og suser gjennom karet. Fått tak i fire hittil.

Noen gode råd om hvordan få de løs fra fingrene. Sliter litt med det, for de er så seige.

Blir nok sittende foran dette karet resten av kvelden. Hurra.
Skal si det går for seg på coryfronten hos deg om dagene! Artig! Bare rull eggene forsiktig mot kanten på beholderen du skal ha de over i. Det tar litt tid, men de vil etter en stund sitte festet der.
Ja her skjer det ting nå. Ser ut som hele gruppen er med på leken, kun to som ligger for seg selv, og ikke vil være med.

Har brukt en plastskje, og fått de av fingrene. Det har fungert greit, men de har jo blitt liggende i bunnen av bollen, har det noe å si? Burde de vært klebet fast?

Nå er jeg helt i ekstase her. Aldri sett en T stilling før, aldri sett et egg mellom finner, og så ser jeg alt på en gang. Utrolig moro.
Det hender at yngelen må jobbe litt lenger for å komme seg ut av egget når det ikke henger fast på glasset, men det byr sjeldent på noe virkelige problemer.
Godt å høre, for jeg tror jeg har samlet 12 egg nå, og det hadde vært veldig synd om de skulle ødelegges.

Noen av mine forrige egg, mugnet. Har du noen råd for det?

Takker for svar.
Jeg skal ta et bilde av hvordan jeg gjør det :0)
Det er virkelig gøy å høre at leksgruppen du kjøpte av meg er så flittige hos sin nye eier også

Lykke til, det er virkelig moro med Corydoras-oppdrett

Har du prøvd artemiaklekking før? Du burde prøve å få fòret opp yngelen med det, de vokser utrolig bra og fort på det fòret. Det er aldri noe problem å få disse ynglene til å spise når man fòrer på det. Noen ganger kan det være litt trøbbel å få dem til å spise tørffòr og yngelfòr av andre typer, siden det er "dødt". Men nyklekt artemia tar de instinktivt og uten å nøle.
På bilde 1, 2 og 3 har jeg lagt en hov med egg over ett yngelkar. Jeg legger hoven rett under utpumpet til skumgummi-pumpen slik at de får god sirkulasjon. Jeg tar noen dråper med methylen blått i for å forhindre mugg. Som regel ser du fort om et egg ikke er befruktet. De vil bli hvitt, og da er det bare å ta dette ut fra beholderen. Ubefruktede egg mugner, og denne muggen kan spre seg til andre egg. Når eggene er klekket legger jeg yngelen rett ned i dette karet.

På bilde fire, som kommer i neste innlegg, har jeg bare festet eggene i en dott med javamose. Der sitter de godt klistret fast. Jeg har også i dette karet tilsatt methylen-blått.

Etter at jeg begynte å klekke yngelen i slike kar, med sand, varmekolbe (22 grader) og yngelfilter, har jeg hatt en utrolig god klekk- og overlevelses prosent.
Hei hei Mona. Gruppen din er helt super. Har ikke spist siden frokost, middagen står svidd på kjøkkenet, og jeg sitter som klistret foran karet.

De føste ynglene kom ut av skallet i går, og jeg hjalp dem av med egget. (på noen av de så det ut som egget var i ferd med å mugne, mens fisken inni var frisk)

Artemia står til klekking, har også en microorm stående her. I tillegg har jeg bosmider og cyklops, men det er vel for stort når de er så små.

Følger din oppskrift, men har ikke fått tak i plastkar enda, så det går i de største påleggsboksene mine. Bytter alt vann, og skrubber rent hver kveld.

Dette er så utrolig moro. Men hvorfor er det en del egg som ikke blir noe av, de bare mugner?
Hei Gry. Det så jo spennende ut. Det må jeg prøve. Hvor får jeg tak i methylenblått?
Tror jeg kommer til å fortsette med bar tank, litt på grunn av skitt, men også fordi jeg håper å få noen gode bilder med mitt nye kamera. Tror ikke disse småtassene er veldig lett å se på sandbunn. Og når de er litt større, kommer jeg til å flytte dem til en 19L med sand litt planter og et slikt yngelfilter.

Nå bruker jeg brusesten, men det går jo ann å feste hoven over den også. Bare ikke kattene mine blir alt for nysgjerrige.
Lissen31
Dette er så utrolig moro. Men hvorfor er det en del egg som ikke blir noe av, de bare mugner?

Det kan være at fiskene har "bommet" litt Dvs at et og annet egg ikke ble befruktet.

De er jo bare såvidt kommet i gang, denne gruppen, så de er ikke så veldig rutinerte enda. Men du vil sannsynligvis merke at de får større og større "treffsikkerhet" mht befruktningsprosenten ettersom tiden går. Mine eldre gruppe (foreldrene til dine) har nesten aldri ubefruktede egg lenger.

Det kan jeg skjønne, for to av eggene jeg tok ut første gang, ble hvite og mugne dagen etter.

Men så var det to som fikk riktig farge, og man kunne se det svarte inne i eggene, men likevel mugnet de.

Kanskje jeg må få bedre sirkulasjon rundt eggene.
Lissen31
Hei Gry. Det så jo spennende ut. Det må jeg prøve. Hvor får jeg tak i methylenblått?
Jeg har vært så heldig å få en flaske av en bekjent, men tror det selges på apotek. Sirkulasjone er nok veldig vesentlig i forhold til at det ikke skal utvikles mugg på befruktede egg. Lykke til. Dette går helt sikkert veldig bra.
Da skal jeg forsøke meg på apoteket.

Av første egglegging fikk jeg 11 egg. To var nok ikke befruktet. Tre mugnet. Fem har blitt yngel. Og den siste er blitt yngel, men er veldig rar. Snurr på halen, klarer ikke svømme framover, bare surrer rundt og rundt. Tror ikke det er så mye håp for han.
den ville jeg nok ha "avlivet". Jeg har en paleatus (reddet den fra SFO her i byen) som har helt skjev ryggrad. Den er voksen, og selv om jeg vet at jeg bør ta livet av den har jeg ikke klart det enda.... Den svømmer mer eller mindre på siden, men spiser og er veldig i farta. Den er rett og slett handikappet. Etter at jeg fikk denne i hus har jeg bestemt meg for å avlive yngler med deformasjoner dersom det skulle dukke opp noen blant de jeg klekker her. Lettere å ta dem når de er helt ny-klekket enn når det begynner å bli litt størrelse på de.
Methylenblått
Jeg har kjøpt methylenblått til akvariebruk i britiske nettbutikker.
For eksempel denne flasken til £ 3.49 med methylenblått.

Kursen på Britiske Pund er ca 12 kroner, iflg. tollvesenets sider.

12 kr x £ 3,49 = ca 42 norske kroner.

Beløpsgrensen hos tollpost for utenlandspakkers verdi er 200 kr. Sleng derfor på noe mer i din bestilling, sånn at det blir verdt portoen Holder du deg under 200 kr, så koster det ingenting i moms eller annet. Kun porto til avsender.

PS!
Du er klar over at methylenblått kan gå ut over filterbakteriene? Du kan risikere å drepe filterbakterier i samme slengen om du bruker det i et kar som er i drift.
Har du derimot eggene i en plasttank med luftestein, er det ikke noe filter å bekymre seg for.
Anbefaler derfor å kun bruke methylenblått i slike egne klekketanker. For sikkerhets skyld.
Høres bra ut. Skal se han ann til i morgen, og da tror jeg kanskje han skal få slippe mer. De andre har gjemt seg under en stein jeg har lagt i karet, mens han bare surrer, og klarer ikke komme fram til steinen.

Da skal jeg sjekke nettet, og få bestillt litt varer. Men er det bruksanvisning på disse flaskene, eller hvor mye "blått" bruker dere pr dl/l?
Det står på min flaske at man skal bruke to dråper pr. fire liter.
Tilfeldig bekjentskap
© Hans-Georg Evers
Reklame for plussmedlemskap