Artemia oppdrett

Hvordan kan jeg se at klekking av artemia egg er vellykket?

Har fulgt oppskrifter som er på netter.

2ts jod fritt salt til 1/2 liter akvarie vann, temp ca 22-25C lufte sten i 24 timer.

Anbefaler at du hever temperaturen til rundt 28 grader. Hvis de ikke klekker innen 30 timer har du dårlige egg.
Håvard Støre Andresen
Anbefaler at du hever temperaturen til rundt 28 grader. Hvis de ikke klekker innen 30 timer har du dårlige egg.



Når de klekkes, skal de være levende?
Du ser de vrimler i klekkeren - husk at artemia er sinnsykt smått
De er ikke lett å se. Har aldri brukt brusestein. Men satt hele greia opp på lyslokket. Der er det varmt. I tillegg bør du ha lys over, gitt at det en sånn [URL=http://www.webzoo.no/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=&sok=ja&produktid=859&HKatID=]klekkegreie [/URL]med hull i midten du har.

Artemia tiltrekkes av lys så de svømmer ut mot midten. Da ser man at det vrimler av små artemiar, og det er bare å plukke de opp med silen.
Har du ikke sil bør du skaffe deg en veldig finmasket en. som f.eks. [URL=http://www.webzoo.no/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=&sok=ja&produktid=860&HKatID=]denne[/URL].

Det er viktig å skylle artemiaen godt i ferskvann før du mater. Mange fisker er, spesiellt Corydoras, ømfintlige for salt.
Du bør heve tempen til 27-29 grader, bruke litt natron og seff salt i vanet.
Og når de klekkes så f.eks slukker du alt lys i rommet og bruker lomme lykkt og lyser mot/på bunnen av klekkeriet ditt, og bruker en "sprøyte"so du har forlenget med en slange bit og suger opp artemia fra bunn der lysstrålen treffer så fanger du mange levende. Og holder du denne "sprøyten" mot f.eks en lampe så skal du lett se at det er tusenvis av levende"kryp", er det ikke det/eller ser du ikke det så er ikke klekkingen vellyket.
Ok, takker for alle svarene, satte en ny dose i kveld.

Bruker foresten bare en 1L flaske,

Bruker denne ideen.-
http://akvaforum.no/text.cfm?id=1688
Brukte selv hjemmelagde klekkerier når jeg foret opp diskus yngelen min.
De var laget med kappede 1 1/2 L flasker med brusestei/luftpumper, og spottligter stikkende ned i toppen av flasken/den kappede delen, mest for å få temåen opp i ca. 28 grader(tok det på ca. felingen her). Men har du riktig temp, høy nok PH(veldig viktig) og gode egg å skal klekkingen gå som en "lek". Tropefisk.no selger ihvertfall knall gode artemia egg, jeg hadde veldig høy klekk % på de.
Tilfeldig bekjentskap
© Regin Kvittem
Reklame for plussmedlemskap