Farlowella platorynchus oppdrett

For litt under to uker siden dukket det plutselig opp egg på frontglasset i et oppsamlingskar hvor jeg hadde en salig blanding av forskjellige grenmaller, l-maller og corydoras… Det var Farlowella platorynchus som hadde lekt etter vannbytte med smeltet snø. Viste i starten ikke hvilken Farlowella art det var, men etter en runde på fjesboken ble paret identifisert av Norman Behr.

Da var det bare å redde eggene, disse ble plukket forsiktig og plassert i en Breeding Box. Og der begynte de å klekke for to dager siden. Ser ut til at flesteparten er ferdig klekket nå - så da gjenstår det å få dem til å spise når eggsekken er fortært.

Farlowella platorynchus lekspar + eggene (071212)
[External Image]

Farlowella platorynchus egg (141212)
[External Image]

Farlowella platorynchus førstemann som klekket (181212)
[External Image]

Farlowella platorynchus nyklekket (191212)
[External Image]
Fine "rumpetroll", Lars
Lykke til med oppdrettet, håper de vokser opp alle sammen! Hvor mange egg eller yngel tror du det er forresten?
Tror nok ikke det er stort mer enn 10-15 som har klart å komme gjennom klekkenivået. Ser det er en del som falt fra da, virker som de ikke kom seg ut av skallet skikkelig for halen er ute men så kom de ikke lengre i prosessen... Håper flesteparten av disse klarer å ta til seg mat når de skal begynne å spise.

Har ryddet opp i dette karet nå så da er de værste eggtyvene tatt hånd om og glyttet så om de finner ut å leke igjen så skal hannen få vokse eggene i fred. Ser jo at H. Eigenmanni grenmallene jeg dretter fra før trenger hjelp av hannen til å komme seg ut av eggene, ser ut til at hannen gnager på eggene rett før klekking.
Gratulerer med oppdrett på en lekker grenmalle, Lars!
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap