Påpass av fiskeyngel

Har plutselig fått masse yngel i akvarie mitt. Men aner ikke hvilken sort dette er da det er to fiskearter som passer på dem. De jobber som et team å jager annen fisk bort. Er dette vanlig? Noen som vet hvilken sort disse to er? Har ikke hatt yngelet i egen boks da de er så små å vanskelig å få tak i. Hvordan kan jeg best mulig ta vare på yngelet? Når skal de ha junior mat?
Inaktiv bruker
Den fisken på bildet er hvertfall en sebra ciklide, ikke sikkert du ønsker å gjøre så veldig masse for å ta vare på disse. De yngler værre enn mus, de passer på sine yngel uten innsats.
Men hvilken sort er den andre på bildet da? Å hvordan har det seg at den passer på yngelet sammen med sebracikliden? Den tar også yngelet i munnen sin og flytter på dem hvis de havner litt utenfor gjengen. (Altså den lyse fisken, ikke sebracikliden)
Det är Elfenbensciklid, en avelsform av Zebracikliden.
Begge er en sebraciklide, men den hvite kalles som Apistojohan skriver elfenbensciklide.
Disse avler som fy og når ynglene har så vidt begynt å utforske karet pleier de voksne å sette igang med nytt kull igjen. Disse kan være vanskelig å få solgt/gitt bort da dem både trenger stor plass, veldig hissige mot andre arter og formerer seg altfor kjapt.
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein
Reklame for plussmedlemskap