Nannacara anomala spørsmål

Har en Nannacara som nylig la egg som ho har beskytta aggresivt og har vært helt svart. Når jeg kom hjem fra jobben i dag etter å ha vært ute og handla artemia så jeg at eggene var borte og hunnen svømte mer rundt i sin vanlige lysebrune farge. Jeg lurer på om de slutter å beskytte ungene mellom klekkinga og når de begynner å fri svømme? Ligger de på bunnen et eller annet sted eller er de mest sannsynlig i magen på en av fiskene? Har Cory Panda og Cory Trilineatus sammen en hunn og en hann Nannacara Anomala. Lurer også på hvor lang tid det tar til de prøver seg igjen.
Etter 3-5 dager klekker eggene, og yngelen ligger da som larver i en grop i sanda, der mor har plassert dem, i 3-5 dager, før de begynner å svømme fritt. Mor forsvarer larvene minst like sterkt som hun beskyttet eggene.

[External Image]

Det er etter hvert ikke få tråder her, og på andre fora, som omhandler kombinasjonen av Corydoras og dvergcicklider; en, i de fleste tilfellene, meget uheldig kombinasjon.
De fleste Corydoras sier ikke nei takk til et kaviar-måltid, og larver er også snaddermat.
I forvaret av egg eller yngel vil cickliden prøve å jage dem bort, men Corydoras har tilsynelatende lite begrep om revir og områder man bør holde seg unna. De er jo beskyttet av et panser av benplater, og har ofte ikke så mye å frykte. Cicklidene vil da ofte angripe det eneste åpenbart sårbare stedet på Corydoras'en; øynene. Har alle dine fortsatt alle sine øyne i behold?

Om hunnen svømmer rundt i karet, uten leksdrakt, og uten å forsvare noe spesielt sted, er antakelig egg/larver borte.

Om ikke Corydorasene har tatt de, er det andre muligheter:

Om karet er lite, og/eller det er mange (store) Corydoras, om strømmen er for sterk, eller det er lite egnede gjemmesteder, kan hunnen føle at hun kommer til å miste yngelen uansett, og da vil hun fornuftig nok nyttiggjøre seg proteinene i egg/yngel selv, framfor å la andre spise dem.

Vanligvis vil hun meget aggressivt holde hannen borte fra egg/yngel, men om han er stor og sterk og ikke lar seg skremme, kan han presse henne så mye at hun spiser eggene, eller han kan ta de eller yngelen; sjansen for å få leke litt igjen øker jo da.

Vannparameterne dine kan være feil i forhold til hva eggene må ha for å klekkes, for høy pH og/eller hardhet kan hardne skallet på eggene og således forhindre klekking.

I meget sjeldne tilfeller er en eller begge fiskene sterile; dette kan de bli av dårlige oppvekstforhold, eller hormonell- og annen behandling de har vært utsatt for.

Det er selvsagt en forutsetning at begge fiskene tilhører samme art (egg av hybrider klekkes vanligvis dårlig, eller yngelen dør raskt).

Om forholdene ligger tilrette, behøver det ikke ta mange dager/uker før de prøver seg igjen. Det beste for hunnen vil imidlertid være å få tid til å spise seg litt feit og fin først; det er energikrevende å produsere og legge 60-70 egg.

Når du spør slik, er det lurt å gi leseren flest mulig opplysninger, det øker sjansen for kvalifiserte svar. Et minimum bør være vannverdiene dine, karets størrelse og type innredning (gjerne med bilde), hvor lenge karet har vært oppe og gått, vannbytterutiner, og antall og arter fisk i karet.


Langt bra svar. Det ser ut til at det er flere faktorer her som ikke er helt heldig for bra yngling. Coryene er fortsatt ganske små og har øynene i behold. Karet er på 60 liter med 5 panda, 5 trilineatus, en algespiser. Det er bra med gjemmesteder tror jeg. Har ikke måleutstyr for annet enn No2. Den er på null. Strømmen er kanskje litt sterk. Bytter vann en gang i uka og karet har gått i rundt 2 måneder. Kan ta med vann prøver til akvariebutikken for full test?
Karet er nok lite for denne cicklide-arten, om du ikke tilfeldigvis skulle fått spesielt utypisk fromme og rolige individer.
Fiskesammensetningen er heller ikke bra.
Vannet bør sjekkes, men det er ikke sikkert man kan stole på et resultat som akvariebutikken får ved å bruke såkalte "strips". Det er i de fleste tilfeller dråpetester som gjelder.
Uansett ville jeg som akutt førstehjelp fylt karet med MASSE mer strukturer i form av planter, røtter eller annet.
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap