Hvordan få nyklekt levende artemia NED på bunnen?

Raskest mulig, mener jeg?

Jeg skal begynne å fòre Corydoras-yngelen min med levende, nyklekt artemia i dag. Men jeg lurer veldig på hvordan Corydorasene, som utelukkende holder seg på bunnen, skal få tak i denne frittsvømmende maten egentlig? Mesteparten av artemiaen vil jo sprette rundt i de øvre vannlagene, ikke nede hos yngelen....?

Noen triks?
Hei, hva har du yngelen i?

Dersom du har litt dybde, vil jeg tro det er mest effektivt å bruke lys. Artemia svømmer mot lyset, slik at du kan sette en lyskilde ved bunn av karet (evt samtidig slokke overlys/dekk til toppen av karet).

Alternativ: luftbobling (bidrar til å fordele artemia'n i karet), eller at du bruker et kar med lav vannstand.
Lykke til, jeg krysser fingrene for deg og dine små!
Jeg bruker alltid en 50-ml sprøyte påsatt en bit lufteslange e.l. når jeg forer med artemia. På denne måten kan jeg styre artemiadosen akkurat dit jeg vil

(Scalarene har forresten skjønt at sprøyta=nammenamm, så de sutter gjerne på slange-tuppen som små beiber )
mona o
Raskest mulig, mener jeg? Jeg skal begynne å fòre Corydoras-yngelen min med levende, nyklekt artemia i dag. Men jeg lurer veldig på hvordan Corydorasene, som utelukkende holder seg på bunnen, skal få tak i denne frittsvømmende maten egentlig? Mesteparten av artemiaen vil jo sprette rundt i de øvre vannlagene, ikke nede hos yngelen....? Noen triks?

Det må jo nesten bli umulegt.
Om du sprøyter dei ut ned på bunnen vil dei jo berre svømme opp med ein gong.
Eg ville prøvd med avskalla artemiacyster. Om du tek litt av dei i ei sprøyte og blandar det med vatn og sprøyter det ned på bunnen, vil det bli liggande der.
Veit du ikkje er tilhengar av anna enn nyklekt artemia, men all anna mat må jo vere bedre enn ingen mat.
Corydoras-yngelen går i denne plast-tanken.
Vannstanden er ca 7 cm.

Når vannstanden er såpass lav, da vil vel en del artemia også være på bunnen?

Hvis ikke, så ville jeg har brukt nettopp lys, som jeg nevnte i går. Når du fôrer artemia kan du skjerme for lys du har på karet med f.eks en svart plastpose/søppelsekk e.l., og så legger du ei lommelykt som lyser inn på bunnen av karet (prøv gjerne å konsentrere lyset til en del av bunnen, sånn at det blir en bra tetthet av artemia akkurat der). Dersom yngelen elsker artemia, oppdager de fort hvor maten er. La de få beite sånn en halvtimes tid. Du bruker vel smått tørrfôr/knust tablettfôr i tillegg, sånn at du slipper å fôre artemia mer enn 1-2x pr dag?

På denne måten skulle det også bli lettere å ta opp evt uspiste/døde artemia fordi de blir mer konsentrert på et sted.

Du får holde oss oppdatert!
Takk for svar, munda

Jeg gjorde faktisk det du nevner (kom på det i går kveld). La et stykke sort stoff rundt karet, og lot det bare være en sprekk nederst langs langsiden, der lyset skinte inn. Artemiaen samlet seg der i store mengder, og det svermet også en del på bunnen. Mer enn nok til at yngelen fikk noe å spise

Skal veksle på litt hva jeg gir dem , det spørs om det blir noe mere artemiaklekking. Undersøker i løpet av dagen i dag om de har tydelige "artemia-mager"

Yngelen får rent kar (har to like plastkar, bytter på de to og vasker dem i rennende, glohett vann) og i tillegg 100% vannbytte hver dag, så det skulle være små sjanser for forurensning.

Vannskiftet de får er temperert og har stått i bøtte siden dagen før.
Godt å høre! Du har tydeligvis full kontroll!! Håper inderlig du lykkes med å få de store! Hmmm dette er gøy!
Disse ynglene var virkelig etterlengtet, selv om jeg hadde trodd det skulle bli Corydoras Sterbai-yngel før lek på disse VF C. Adolfoi, så ble det jo en kjempebonus at det var de som ynglet først!

Har gjort en del research over lang, lang tid på dette med Corydoras, og når jeg først får dem i lek, skal det sannelig ikke skorte på min innsats ihvertfall for å få dem til å leve opp

Her er dagens (første) bilde, og yngelen er nå to dager gammel. De klekket jo ikke samtidig, alle sammen, men over en periode på halvannet døgn. Men jeg regner alderen på dem fra da de første begynte å klekke for enkelhetens skyld.

Denne ser ut til å være blant de yngre, for den har muligens litt plommesekk igjen enda. Enten det, ellers så er det artemiaen den har spist

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/two_day_old_cory_a_fry_1.JPG"/IMG>


Åååå så fiiin!! Håper du tar masse bilder framover, så vi som ikke har Coryyngel også får se....
Feil plassert innlegg
mona o
Feil plassert innlegg


har ingenting å si
Tilfeldig bekjentskap
© Remi Horsgård
Reklame for plussmedlemskap