Opptrett av Corydoras

Hei.

Lurte på om det er noen som har lyst å komme med erfaring på oppdrett av Corydoras, hvilken type som er lette og hvilken som er vanskelige. Tar gjerne imot tips.
Hadde i tankene å prøve på Corydoras schwartzi, noen som har erfaringer med denne? Har også hatt Corydoras sterbai i tankene men har lest at denne kan være litt vrien og få til.

Vel akvariet for oppdrett er komt inn i stuen og alt er snart klart, bare innkjøp av fisk som gjenstår. Og valget om hvilken type Corydoras da...........

mvh

Asle
Asle Sæterdal
Hei. Lurte på om det er noen som har lyst å komme med erfaring på oppdrett av Corydoras, hvilken type som er lette og hvilken som er vanskelige. Tar gjerne imot tips. Hadde i tankene å prøve på Corydoras schwartzi, noen som har erfaringer med denne? Har også hatt Corydoras sterbai i tankene men har lest at denne kan være litt vrien og få til. Vel akvariet for oppdrett er komt inn i stuen og alt er snart klart, bare innkjøp av fisk som gjenstår. Og valget om hvilken type Corydoras da........... mvh Asle


Corydoras schwartzi er heller vanskelig. Jeg har prøvd og få yngel på dem i flere år uten resultat. Sterbaien er vel heller ikke av de letteste, men fullt mulig. De letteste og starte med er Corydoras aenus og Corydoras paleatus.

Skaff deg noen velvoksne eksemplarer. Ha dem i ett eget oppdrettskar. For godt med røde mygglarver i ett par uker. Deretter utfører du ett kaldt vannskifte på kvelden, slik at vanntemperaturen reduseres til 18-19 grader. Neste morra vil de mest sannsynnelig ha lagt egg.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap