Dverggurami bilder!

fikk nylig et par dvergguramier, naturfarget. tenkte å legge ut noen bilder her av skumrede og slikt siden det var så lite av det i disse foraene. Bildene er ikke akkurat så veldig gode, ville ikke skremme fiskene for meget.

de går i en 63l kar med en god del planter som har grodd masse. i akvariet lever også to ancistruser, to indianergobier og fire kirsebærreker.

Bildene viser dagen etter ankomst, hvor hannen har begynt å boble. Veldig artig å se på (nesten som reirbygging)

...dagen deretter så det ut til at hannen hadde mistet interessen, den satt under redet og gjorde for det meste "vedlikeholdsarbeid". Hunnen har tittet borti, men virket lite interessert.
Tenkte at det ikke ble så mye mer action, men etter noen dager var han igang igjen; denne gangen ble det mye mer bobler enn sist
dverggurami lek
hunnen ble følgelig mer imponert denne gangen, og leken var igang (igår kveld): hun prøver å unngå å bli sett av hannen (som ellers jager henne aggressivt) og piler bort til ham under redet, og napper ham på siden. Hannen bretter seg så rundt hunnen, og hun slipper bitte, bitte små egg som flyter opp i redet.
Dette gjorde de MANGE ganger!

vi har nå satt hunnen i et fødekar i det ene hjørnet av akvariet (har lest at man bør fjerne hunnen), men det spørs om det blir yngel av dette da. Synes at det så ut som hannen driver og spiser på reiret (eller hvem vet, kanskje han bare steller?)

Må bare si tusen takk for at du deler dette med oss!
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap