Din beste oppskrift på fiskesuppe og foccaciabrød

Inaktiv bruker
Skal plutselig ha klubb for 10 stk. på kommende tirsdag, og tenker jeg har lyst til å lage en kjempegod fiskesuppe med foccaciabrød til.
Fiskesuppen tenker jeg sikkert blir laget med fiskesuppe-pose som basis, med masse godt av ingredienser utenom, men har du en knallgod oppskrift eller tips til ingrediens, er jeg lutter øre!

Foccacia har jeg aldri laget før, og trenger derfor oppskrift på dette. Det er flere som kommer som ikke er så begeistret for oliven, soltørkede tomater o.l, men krydder er helt ok.

Så nå er jeg spent på å høre fra akvafolket...
Som fiskesuppe ville jeg heller laget en god kraft ifra bunnen av, pose suppe som basis er ikkje så veldig godt, så det jeg ville gjort er å kjøpe noen billige fiske skalker fra din lokale fiskehandel eller din nærmeste butikk som har ferskvaredisk. (skalker vil si, alt det som fiskehandleren ikkje vil ha, som hode og hale o.l.)

La dette trekke i vann i 2-3 timer, sammen med løk, gulerot, laubærblad.
Dette trengs ikkje å skjæres fint opp, bare skjær det i terninger og la hiv det oppi. Hvis du vil gjøre kraften ekstra god, så kan du kjøpe inn krabbe/hummer, trakk først som vanlig, derretter tar du ut av kjøttet og ligger det til siden, ta vare opp alt skallet som du har igjen, og ligg dette på et stekebrett, spre det ut over og dekk lett med litt olivenolje (matolje)
Sitt dette inn i ovnen i 15 min, da vil alle de gode smakene og saftene komme ut av skallet. Hell kraften du har fått ifra skallene oppi med kraften med fisken, ta så skallet i en sil, og press ut så mye saft som du klarer i sammen med fiskekraften.

Når fiskekraften har fått stått den tiden den trenger for å få maksimalt utbytte av alle de gode smakene, siler du hele kraften så du ikkje får noen biter av skall eller fiskebein.

Så er det bare til å begynne å lage fiskesuppe som vanlig, lag en jevning av smeltet smør og mel, tilsett gjerne melk og kraften, og blandt til du får ønsket konsistens, så tilslutt er det bare å tilsette fiskebitene som du vil ha i suppe, krabbe/hummer kjøttet tilsetter du helt til slutt siden dette allerede er ferdig, du kan også tilsette reker hvis dette er ønskelig.
Av grønt, kan du veldig selv, men ikkje lurt å bruke noe som overdøver den gode smaken av suppe, gulerot er f.eks. ett god suplemang til fiskesuppe.
Jeg baker foccacia hele tiden da datteren min liker det skikkelig godt, men hun liker ikke de på forretningen. Slik jeg baker så trenger jeg ikke kna deigen.

Her er oppskriften:

Focaccia

3 dl lunkent vann
1 pk med tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
En skikkelig drøy dasj med olivenolje (1 dl?)
6.5 dl hvetemel



Rør det hele sammen, røren kan gjerne være ganske klissen. La det heve minst 45 min, gjerne i timesvis.

Olje en stor langpanne (oliven olje) og hell oppi røren.Skru på ovnen nå!
La røren heve i minst 30 min til, la den gjerne stå lenger.

Klem fingrene nedi en to tre ganger for å lage nedsenkninger til oljen. Strø over Maldon salt, olivenolje(ikke så mye denne gangen siden det er mye i røren) og ha på sesam frø (det synes jeg er godt i det minste).

Sett den midt i ovnen på maks tempuratur, 250 grader (men ikke grill) i ca 16 min.
Inaktiv bruker
Takk!
Ble kjempeinspirert - men er langtfra noen chef og har dårlig med tid på tirsdag så det blir nok ikke fiskekraft fra bunnen :S
Skal nok prøve foccacia oppskriften til Helge - uante talenter på Vea, skjønner jeg
Glemte en ting, alltid lurt å få foccaciaen ut av formen ganske snart etter den er ferdig ellers så trekker for mye av oljen inn igjen og da blir den klissen. Men den må gjerne bade i olje frem til da
steinbitfilet, laks og reker......namnam
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap