Overvintring i 150liters hagedam støpt plast

Hei. Har 4 gullfisk i den minste hardplast dammen fra pondteam. Ønsker å forsøke overvintring. Planene er å senke vannet til 10 cm fra øvre kant, legge dobbelt lag med eps 300 (isolasjonsplater) og ha et ventil rør gjennom for luft. I vannet ser jeg for meg varmekolbe på 300 watt festet i isfri hette som styres av frossikring som slår på strømmen ved under 7 grader.
Har dette en sjanse til å fungere og hvor bør jeg plassere temperatur sensoren? Sammen ligger solrikt til I Fredrikstad hvor vi stort sett har milde vintre.
Takk for alle svar.
Ser du bor i Fredrikstad .
Da skulle ikke dette være umulig .
Jeg har overvintret gullfisk på 80cm dybde uten isolasjons plater og varmekolbe i mange år her i Drøbak
Dersom du legger platene litt utenfor , så kulden ikke slår rett inn fra siden og sjekker At vannkvaliteten holder seg levelig er sjansen stor .
Faren er at 4 gullfisk blir raskt 400 , og da spørs det hvordan det går med vannkvaliteten i balja .
Det får bli neste års nøtt ??


Husk å oppdater oss når våren er her .
Det er lærerikt for andre .
Oppdatering og gullfiskhelse
Da har gjengen i 150 literen overvintret 2 ganger. Jeg har bygget tak med ca 25 hm høyde fra vannspeilet. Materialet til taket er 5mm tykke drivhusplater som ligger i dobbelt lag. Varmekolbe på 300 watt legges i når natt temperatur går under 10 grader. Og filter/pumpe kobles ut og fjernes når temperatur ute nærmer seg 5-6.

Denne våren har en av fiskene blitt veldig sløv og treg og har ofte lagt seg helt øverst i vannskorpen. I dag lå den oppe i plantesonen og hadde ryggen litt ute av vannet. Så da at den har fått et hårete/svampete belegg over ryggen og ut i Halden samt at ryggfinne og øvre del av halen har blitt skadet slik at den er frynsete. Plukket den opp i håv og ser at det er egg på vei ut. Er fisken syk eller har den bare hatt det litt mye "gøy"?
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap