Det er vanskelig å svare på om dette er tub via den info du her gir. Tub er en lidelse som generelt er vanskelig å diagnostisere, siden den arter seg på mange ulike måter.
Bakteriene som gir tuberkulose, er å finne i de fleste akvarier, så det er ikke usannsynlig at det er denne som har rammet fisken. Men det finnes masse andre smittestoffer som også lever i vannet.
Om du anser denne fisken som døende, er det bare en ting å gjøre; avliving.
Om du ønsker å berge denne, bør dette gjøres i issolasjon. Er det noe som smitter, er det ikke noe poeng å la dette skje i hovedkaret.
Om det faktisk er tuberkulose, er fiskene i karet ofte dødsdømte. Ingen behandling er effektiv av håndkjøpsmedisiner, og reseptbelagte antibiotika skrives normalt ikke ut til akvariefisk når det er tub. Siden bakteriene har så lett for å utvikle resistens, er slik medisin forbeholdt humanmedisin.
De få tilfellene der slik medisin skrives ut, er det snakk om 100% diagnostisering (obduksjon + bakteriedyrking), og der det ellers ville vært verdier for enorme summer som ville gått tapt.
Jeg vil anbefale deg å enten skaffe deg ekstra håv\ slamsuger\ annet utstyr, slik at du ikke blander disse, eller å ha noe desinfiserende på lur.
Virkon-S er ett meget effektivt desinfeksjonsmiddel, også mot den hardnakkede tub-bakterien.
Ikke flytt planter\ fisk\ vann mellom karene det neste halvåret, om du føler dette er tub. Det samme gjelder for innførsel av ny fisk.
Det viktigste nå er uansett å få issolert fisken, og gi samtlige fisk ett så optimalt miljø som mulig. Kontroller at vannverdiene er riktige (ikke strips), korriger om nødvendig.
Tilsett gjerne
vitaminer i vannet.
Og ikke minst; følg nøye med på utviklingen!!