Salt eller varmekur mot hvitprikk

Har to BlackMolly som tydelig har fått hvitprikk, en har ganske mange prikker den andre bare litt på finnene. De går i en 60l tank sammen med en svart/orange molly, 6 platyyngel og to ancistrus. Har en temp på 25 grader i tanken og en Edheim aquaball pumpe (for 150l men helt nedstilt) som jeg klemmer værste dritten ut av annen hver mnd ca. Før jeg fikk tak i mollyene for to mnd siden var vannkvaliteten tydeligvis bra da jeg hadde konstant yngling på platyene. De voksne playtene døde da mollyene kom i karet.
Med disse fiskene i karet vil det være lurest med varmekur eller saltbehandling? Ev hvor mye salt skal i karet PR liter vann?
Plussmedlem
Saltkuren vil neppe fungere mot hvitprikk. Den brukes mer med tanke på finneråte og soppangrep.

Bruk varmekuren. Fra Frank Angells artikkel om varmebehandling:

Temperaturkuren mot parasitter.

Slik anbefaler jeg at du kjører temperaturkuren i ditt akvarium:
-Bytt vann, kombinert med en slamsuging av bunnen. 40% av vannet bør vekk.
-Få tempen opp til over 32°r;C, hold den der til alle parasittene har vært borte i 48-72 timer. Tempen må økes i løpet av maks 12 timer.
-Senk til 28°r;C, observer nøye. Senk gjerne tempen med kaldvann, kombinert med en real slamsuging.


-Om nye parasitter bryter ut, merk deg hvor lang til det tok fra tempen var under 32°r;C, og til utbruddet var synlig.
-Øk tempen igjen til over 32°r;C, hold til alle parasitter er borte i 48-72 timer. Gjenta reduseringen i temp til 28°r;C, med vannbytte og slamsuging.
Øk tempen til over 32°r;C igjen, innenfor kortere tid enn det tok i forrige runde før prikkene brøt ut (tok det 47 timer, øker du tempen når det er gått 43-44 timer).
-Gjenta til parasittene er borte for godt.

MERK: Kuren må ikke benyttes mot annet enn Hvitprikk og Oodinium. De fleste andre sykdommer vil akselerere kraftig, ved økt temperatur, og det er da fare for at du dreper fiskene dine, i stedet for å berge dem!
Tilfeldig bekjentskap
© Hilde Ertsås
Reklame for plussmedlemskap