Slørhale som tipper over

Hei, en av slørhalene mine har begynt å stadig oftere tippe over når den søker på bunnen. Slørhalen ble klekket hos meg for 19 med siden. Den har vært frisk og vokst mye. Bor i 350 l akvarium med 4 andre slørhaler (mor og 3 søsken). Jeg bytter minst 40 % av vannet hver uke. Jeg er ganske sikker på det er en jente (har rund mage). Slørhalen er blanding av svart og vanlig slørhale, men ligner mest den vanlige (har ikke utstående øyne). Den var i et annet akvarium en periode for ca 1.5 mnd siden med en hann som fikk "parrings-tuberkler" på gjellene og jeg flyttet den da over i det andre akvariet der den er nå, da jeg ikke vil ha flere fisk og jeg var usikker på om det vare en hunn og den kunne være i ferd med å legge egg. Den hadde ikke problemer i ukene etter, ikke før inntil nylig. Jeg har lest om at de kan ha problemer med evt mange egg, men dette burde gå over av seg selv? Temperaturen er naturlig på rundt 21 grader, har ikke varmekolbe i akvariet, men det er ganske stabilt. Slørhalen har vokst mye og spiser godt, også etter at problemene begynte, får mat en gang om dagen. Svømmer en del, men kan altså tippe en del når den søker på bunnen, og jeg synes det skjer stadig oftere. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Tror den kan ha problemer med svømmeblæren. Den får ikke veldig mye mat og ingenting som tyder på at den overspiser, det kommer ut igjen. Artsfrendene i akvariet både større og mindre enn denne, den har ikke problemer med å få tak i mat og jeg har aldri sett dem krangle. Takknemlig for tips.
Skifter 40 %

Kan hende du skifter vann for "ofte"..?

Kan være måten du skifter vann..?

Skjer forandringer i vannverdier for fort.. Bruker du 1 time på å fylle vann..? Eller bruker du 4-6 timer..?

Plutselig forandring i temperatur, kan være en årsak..?

Du bør gå etter No3 nivåer, når du skifter vann.. ?? På denne måten senker du stressnivået til fiskene drastisk! ????

Lykke til????

VannverdierDenne artikkelen om vannverdier, vil jeg anbefale deg å lese. Høres kansje avansert ut, men er svært enkelt å forstå.

Testene er latterlig enkle å bruke. Og sparer deg for mye hodebry.. ??

Med mere erfaring du får, til bedre forstår du hva som foregår. Og det er da denne hobbyen virkelig blir intresant.. ????????

Url vises ikke
Takk for svar. Jeg får dessverre ikke opp noen side når jeg trykker på linken. Kan du sjekke om den brytes når du poster, evt skrive den på nytt?
Artiklern

Hvis du ser på topplinje på en forumet. Trykk på artikler, så på akvarieskolen, og så på artikkelen om vannverdier... ??????

Tilfeldig bekjentskap
© Torkild Olsen
Reklame for plussmedlemskap