To merkelige dødsfall på 12 timer

Plussmedlem
Hei, Heidi!

Sånn umiddelbart virker ikke dette å være supermerkelig. 
Nyinnkjøpte otocinclus er fryktelig svake den første tiden. Det har seg slik at de fleste ottoer som er å få kjøpt er viltfanget og på de mange ukene som det tar fra de fanges til de er tilgjengelige i butikkene, får de fryktelig lite mat. 
Dermed er det veldig underernærte og veike fisk vi tar med oss hjem, noe som gjerne fører til at en del dør den første tiden. 
Dette kan også forklare hvorfor buken er innhul. Fisken har vært underernært så lenge at den har tæret bort sine egne indre organer for å holde seg i live. 
Tilby ottoene grønnsaker å spise. Frosne erter er fint å gi dem. Tin ertene i varmt vann, fjern skallet og putt i akvariet. Om de mot formodning ikke synker, kan du klemme erten lett mellom fingrene. Erter er proppfullt av det meste en otocinclus trenger, i tillegg til at det er meget bra for å kickstarte en fordøyelse som er i knestående. De spiser helst alger og aufwuchs, men det er sjelden vi har nok av de rette algene i akvariene våre til at de kan overleve på bare dette. 
Jeg anbefaler at du gir grøntfór flere ganger iløpet av en dag de første ukene, eller gi nok til at det blir liggende over natten. Ottoer blir fort utkonkurrert i matfatet, og det å gi de mat etter det er blitt mørkt bedrer sjansen deres til å få i seg nok mat. 

Om du ikke har røtter i akvariene fra før, så anbefaler jeg også det da det gir deg ekstra overflater som det gror mye godt på. 
Otocinclus skal ha store, runde mager med tydelig definerte tarmslynger rett under huden. Dette er det lettest å se når de henger på glasset. Observer også generell oppførsel. Friske ottoer er kvikke i bevegelsene, klare i "fargene" og ligger sjelden kjempelenge på samme sted. 

At corydorasen dør er etter mitt skjønn tilfeldig. Om det var slik at ottoene og ancistrusene var bærere av sykdom, er det nærliggende å anta at det var disse som ville dødd først. 
Den var dog litt tynn og finnene så "slitte" ut. Sjekk de andre coryene at de ikke ser likedan ut. Coryer skal være ordentlig runde i formen. Om de alle er smale med flate mager, så begynn en corydoras fete-kur. Gi de rikelig med tubifex, frosne mygglarver, gode synkepellets og tabletter - og mange vannbytter! Etter en liten måned bør du ha et kar fullt av små tjukkaser i topp konisjon. 

Skulle du mot formodning se andre tegn til sykdom eller at det dukker opp flere slike mistenkelige dødsfall - særlig blant fiskene du hadde fra før - så er det sterkere indikasjon på at noe ikke er riktig. 
Da må du ta kontakt med en gang, så skal vi forsøke å finne ut av det. 
Tilfeldig bekjentskap
© Torben Lyng
Reklame for plussmedlemskap