Juwel Rock bakgrunn

Ser at målene på disse er 60X55cm. Kan jeg bruke disse i et Aquastabil akvarium og "skjøte" de, eller må du gå for en BTN sak til 3-4tusen..? Disse koster jo betraktelig mindre og til et Aquastabil akvarium på 160X60cm trenger jeg jo bare 3stk da..
Disse kan du fint skjøte med akvariesilikon.
Da er det store spørsmålet. Blir det fint, altså at skjøtene kan skjules?? Er helt blank på dette med bakgrunner så er sikkert mange dumme spørsmål.
De er laget for å skjøtes, eventuelt også med den nye Juwel Root
Juwel Root?

Her falt jeg av litt...
Root er en annen bakgrunn fra Juwel, som altså passer godt til å skjøtes sammen med Rock av samme størrelse. Rock er også laget for å skjøtes med en annen Rock - dette er mer eller mindre nødvendig i Juwel kar, på grunn av midtstaget som gjør det vanskelig å dytte inn en heldekkende bakgrunn. (Jeg klarte med litt strev å få ned en Aquarock i mitt Rio 125)

Her er begge bakgrunnene: http://www.dyrego.no/akvaristikk/juwel_rock_root.html

Her er et kar med 2 x juwel rock:


Siden du ikke har et begrensende midtstag kan du jo vurdere en Aquarock i stedet, den bygger ikke så veldig langt ut og ser meget bra ut (bildet på akvasia er med rot, men det finnes en variant med bare stein):


Mitt Rio 125 med Aquarock:


Aquarock får du antagelig rimeligst hos Aquamanias.no:
Juwel Rock-platene har "spor" i sidene, for det er meningen man skal skjøte dem sammen til den lengden man trenger i et akvarium.
Jeg legger ikke silikon i selve sideskjøten, bare bakpå platene.

Har den selv i et par akvarier, og jeg passer på å sette en stor plante eller en trerot foran skjøten. Den synes ikke så veldig godt, synes jeg, i et innredet kar. Med mindre man ikke har noe som helst i karet som "distraherer" for skjøten, da.

Her er et bilde av den ene 98 literen min, med kun Juwel Rock bakgrunnen i. Du kan se skjøten, litt mot høyre side fra midten.

<img src="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/11069_060327235943.jpg?1321"/img>
Det så jo riktig bra ut Mona.
Tror jeg må gå for noen slike, for blir fort dyrt med sånne aquarock og BTN greier når det er snakk om til et 160X60kar..

Og noe av det beste med disse er at de er flate, de tar ikke masse plass slik mange andre "naturtro" bakgrunner tar.

Ja, ser at også Aquarock begynner å koste litt i størrelser over 150 cm. Min 100 x 40 (eller deromkring) kosta omtrent like mye som 2 x Juwel Rock.

Jeg synes ikke Aquarock bygger ut noe særlig, bare så vidt jeg får plass til en flat CO2 diffusor der den er dypest - men litt mer plass enn Juwel Rock tar den jo.
Prøvde å ta et bilde ovenifra av to Juwel rock-plater, slik at man ser hvordan "side-sporet" (skjøten) ser ut:
Se der ja.. Bruker du silikon i skjøten eller??
Jeg brukte litt silikon i skjøten, men et tynt lag, og tror ikke det er nødvendig, for du må likevel presse den "ytre" platen inntil, og fikk følelsen av at det ble tett nok bare utfra det.

Synes Juwel rock ser veldig pent ut, men må finne en høy plante til å skjule skjøyten Skulle ønske de bare kunne lagd de som moduler heller, men men, det gikk fint.
Noen som kan bekrefte at denne Aquarock bakgrunnen er todelt. For blir vanskelig å få den nedi karet dersom den ikke er det pga. avstviningen i toppen av karet..

Laffzi
Se der ja.. Bruker du silikon i skjøten eller??


Niks, det er ikke nødvendig. Har den i to akvarier nå, og kan ikke se vitsen med silikon der også. Det holder lenge med baksiden, de sitter som "spikra"
Laffzi
Noen som kan bekrefte at denne [URLBLOCK1] bakgrunnen er todelt. For blir vanskelig å få den nedi karet dersom den ikke er det pga. avstviningen i toppen av karet..


Det står jo at den er todelt. Men den er jo for liten til karet ditt, denne er 150, er ikke ditt 160? Skjønner ikke problemet, jeg har hel bakrunn i mitt som er 150, med avstiver, ikke noe problem å sette den inn. Siden denne er laget i plast er den ganske fleksibel, så du kan bøye litt forsiktig i den, så sager du bare et hakk til avstiveren om den er av typen som stikker ned.
Har sjekket litt, 160 er en litt "knotat" størelse når det gjelder de rimeligste variantene, eks Aquarock, Aquael og juvel, ser ut som det bare er de mere eksklusive som har 160cm.
Aquarock'ene jeg har sett er IKKE todelt, så er det nevnt
men den kommer også i 160 x 55 størrelse.
dev
Aquarock'ene jeg har sett er IKKE todelt, så er det nevnt :) men den kommer også i 160 x 55 størrelse.


Hen??
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA 2014
Reklame for plussmedlemskap