Rist/plug til motering av slange i innvendig bakgrunn

Jeg har sett at mangen av dere som har innvendig bakgrunn i akvariene deres har noen svarte rister eller pluger over innsugingen og utblåsingen.

Hvor kan jeg få tak i sånne?

Er det noen slags mekanisme på de for å feste slangen bak ?

Er de i gummi eller plast?
Har sett på noen nettbutikker og har ikke funnet noe.
Inaktiv bruker
sjekk artikkelen på aquadigital.net
Ja her ser jeg hvordan man gjør det men er det noen slike rister som er spesial laget for slange? Har borret to hull men de ble litt for store
Inaktiv bruker
der blir jeg svar skyldig!
Dumt å begynne og bore i en bakgrunn før du vet hva du gjør


Innsuget skal ha en [URL=http://www.webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=&sok=ja&produktid=961&HKatID=]innsugsrist[/URL], men utblåset skal ikke ha det.
Innsuget har man gjerne lavt nede i karet, nesten ved bunnen. Utblås-hullet er høyt oppe, i nærheten av overflaten.

Innsugsristen [URL=http://www.webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=&sok=ja&produktid=162&HKatID=]silikoneres[/URL] fast i åpningen. Du får dem i flere diameter, jeg har brukt enten 4 cm eller [URL=http://www.webzoo.net/site/maler/x/?case_vis=visprodukt&kategoriID=&sok=ja&produktid=962&HKatID=]5 cm[/URL].
Til å lage hullet i bakgrunnen som innsugsristen skal stå i, bruker jeg en hullsag som monteres på en drill. Bilde av den er vedlagt. Hullsagen har selvsagt samme diameter som innsugsristen, slik at det passer.

Utblåset er for en powerhead som står rett bak, skjult bak bakgrunnen. Hullet der er derfor i nøyaktig samme diameter som slangens ytre mål.
Hvis du har laget hull for utblåset til slangen allerede, og det er litt for stort, så tetter du bare rundt med silikon etter at slangen er trukket gjennom. Ta litt i og bruk litt ekstra med slange, du kan alltids finjustere og kappe den senere når alt er ferdig.



Bilde av en hullsag som festes på en drill
[External Image]
Ja d må bli noe sånt med utblåsingen. Har borret hull til innsuget langt nede og utblåsingen oppe slik som du sa. Brukte min egen kreativitet til rist for innsuget. Limte litt av nettingen som henger på bakfrunnen foran hullet med silikon. Ser ikke så verst ut :P

Vist jeg fester litt netting på baksiden av hullet til utblåsingen så klarer jeg nokk å bygge opp med silikon slik at jeg kan få et passende hull til slangen. Satser på at dette vil funke

Er det foresten noen bra og skånsomme metoder for å fjerne silikon fra glasset ?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap